Mainos

Kier­to­ta­lous työl­lis­tää Lapissa – asian­tun­ti­ja­kou­lu­tuk­ses­ta hyö­ty­vät sekä yritys että osaaja

Tarvitseeko yrityksesi asiantuntijoita kehittämään kiertotaloutta tai vahvistamaan kestävän kehityksen näkökulmaa liiketoiminnassa?

-
Kuva: Lapin ELY-keskus

Tarvitseeko yrityksesi asiantuntijoita kehittämään kiertotaloutta tai vahvistamaan kestävän kehityksen näkökulmaa liiketoiminnassa? Kiertotalouden asiantuntija –koulutuksen tavoitteena on tukea työmarkkinoille vapautuvien osaajien työllistymistä ja tuoda sekä heille että yritykselle kestävän liiketoiminnan osaamista.

– Viime vuosien aikana on yritysten kanssa noussut esiin tarve kiertotalouden asiantuntijoille ja uusien mahdollisuuksien toteuttajille. Tässä koulutuksessa räätälöidään yrityskohtainen resurssi, josta hyötyvät sekä yritys että osaaja, kiertotalouskeskuksen johtaja Kari Poikela Digipoliksesta sanoo.

Sitran mukaan teollisuuden kiertotalous toteutuu, kun luonnonvaroja säästetään, tuotteet ovat pitkäikäisiä ja korjattavia sekä materiaalit kiertävät. Kun tämä on kannattavaa liiketoimintaa, kiertotalous tarjoaa edelläkävijöille valtavan potentiaalin kansainvälisillä markkinoilla.

Tavoitteena työllistyminen yhteistyöyritykseen

Kiertotalouden asiantuntija -koulutus on mahdollisuus päästä näyttämään osaamisesi ja potentiaalisi työelämässä. Tavoitteena on työllistyminen yhteistyöyritykseen työjakson päätteeksi.

– On arvioitu, että kiertotalous tulee lähitulevaisuudessa työllistämään Lapissa satoja työntekijöitä.  Koulutuksessa on mahdollista päästä näyttämään oma osaaminen yritykselle ja työllistyä sitä kautta. Asenne ratkaisee, kommentoi Heino Vasara Lapin ELY-keskuksesta.

Koulutusta työttömille tai työttömyysuhan alla oleville korkeakoulutetuille

Kiertotalouden asiantuntija -koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille korkeasti koulutetuille henkilöille, joilla on aikaisempaa kokemusta ympäristöalan tehtävistä ja/tai vahvaa kiinnostusta oman osaamisen soveltamiseen ympäristöalalla ja kestävän kehityksen edistämisen parissa sekä riittävä asiantuntijuus työjaksopaikassa suoritettavan työjakson toteuttamiseen.


INFOBOKSI:

Kiertotalouden asiantuntija on F.E.C –koulutusohjelma (Further Educated with Companies), jonka kokonaiskesto on 120 päivää. Koulutus jakaantuu noin 100 päivän työjaksoon sekä Suomen ympäristöopisto Syklin järjestämään 20 koulutuspäivään.

Koulutuksen pääteemat ovat: 

1. Kiertotalouden kokonaiskuva

2. Kiertotalous eri toimialoilla

3. Kiertotalouden liiketoimintamallit

4. Asiantuntijan ajankohtainen osaamispaketti, joka sisältää mm. digitaaliset työkalut, viestintä

5. Projektityöskentely

Yritykselle

  • Opiskelijat voivat toteuttaa yritykselle kehittämishankkeen tai he työskentelevät muussa asiantuntijatehtävässä yrityksessä ilman työnantaja- ja palkanmaksuvelvoitetta.
  • Yritys saa koulutuksen kautta motivoituneen ja innostuneen työntekijän
  • Yritys osallistuu opiskelijan koulutuskustannuksiin

Opiskelijalle 

  • Opiskelupaikan saaminen edellyttää hakijalta sopivan yrityspaikan löytämistä yhteistyössä Syklin kanssa
  • Opiskelija pääsee näyttämään osaamisen yritykselle – tavoitteena työllistyminen
Infoboksi

Lisätietoja koulutuksesta:

Soittoajat: tiistaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 12-14

Terhi Liettilä, koulutuskoordinaattori, Yritys- ja urapalvelut, SYKLI

terhi.liettila@sykli.fi /puh. 046 9227696

Kaisa Annala, koulutuskoordinaattori, Yritys- ja urapalvelut, SYKLI

kaisa.annala@sykli.fi / puh. 0505 744 755