Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa 345 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa: sai­raa­la­hoi­don tarve kas­va­nut, Län­si-Poh­jas­sa neljä ja Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä seit­se­män uutta tar­tun­taa, Ivalon ter­veys­kes­kus ruuh­kau­tu­nut

Tilaajille

Ke­vät­huol­to antaa kodin vi­her­kas­veil­le uutta puhtia – Hel­sin­gin yli­opis­ton yli­puu­tar­hu­ri kertoo 12 hoi­to­vink­kiä: "Ja hups, sepäs kasvaa"

Kodin viherkasvikokoelmaa voi kartuttaa pistokkaita vaihtamalla. Huonekasviseura ry:n hallituksen jäsen Raisa Ojaniemi kertoo, kuinka pistokkaita leikataan ja miten ne saa kasvamaan. Ylipuutarhuri Pertti Pehkosen mukaan kasvituholaisten leviämistä voi ennaltaehkäistä hyvällä hygienialla, kuten käyttämällä puhtaita ruukkuja ja työvälineitä.

Pertti Pehkonen tarkistaa, onko aasiankriinumilla vielä riittävästi tilaa ruukussa vai pitääkö se vaihtaa suurempaan ruukkuun.
Pertti Pehkonen tarkistaa, onko aasiankriinumilla vielä riittävästi tilaa ruukussa vai pitääkö se vaihtaa suurempaan ruukkuun.
Kuva: Arttu Laitala

Kevään saapumisen huomaa auringonvalon lisääntymisen ja lumien sulamisen lisäksi siitä, että ikkunalaudalla olevaan kasviin on ilmestynyt uusia kirkkaan vihreitä lehtiä tai pieniä silmuja. Jotta kasvun ihmeestä voisi nauttia vielä enemmän, kasvia voi hieman avittaa.

Helsingin yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ylipuutarhuri Pertti Pehkonen kertoo, että yksinkertaistettuna kasvit tarvitsevat vettä, lämpöä, valoa, happea ja ravinteita.