Tilaajille

Kevään en­sim­mäi­nen vil­li­vi­han­nes on ter­veys­pom­mi, jonka voi toi­si­naan käyttää myös ryöp­pää­mät­tä – katso helpot ohjeet nok­ko­sen kä­sit­te­lyyn

Nokkonen on parhaimmillaan alkukesästä, kun lehdet ovat vielä pieniä. Nuorimpia nokkosia ei aina tarvitse edes ryöpätä. Polttavuus häviää, jos soseuttaa nokkosista tehosekoittimessa smoothien esimerkiksi hedelmien ja omenamehun kanssa.

Kevät on tänä vuonna tullut hitaasti hiipien, ja ensimmäisiä oman maan herkkuja joutuu odottelemaan vielä hetken. Nokkoset ovat uuden satokauden nopeimpia tulokkaita. Ne ovat ravintoarvoiltaan huippuluokkaa. Rautaa on noin neljä kertaa enemmän kuin pinaatissa ja c-vitamiinia enemmän kuin appelsiinissa, puhumattakaan muista kivennäis- ja hivenaineista.

Parhaimmillaan nokkonen on alkukesästä, kun lehdet ovat vielä pieniä. Silloin varretkin voi syödä samalla, eikä ryöppääminen ole välttämättä tarpeen.