kolumni: Kahden ikä­krii­sin ris­ti­pai­nees­sa – poden var­muu­dek­si mo­lem­pia

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Tilaajille

Kes­kus­tan ken­täl­tä luvassa kri­tiik­kiä puo­lue­joh­dol­le ja edus­kun­ta­ryh­mäl­le​ – Puo­lue­ko­kous alkoi Lap­peen­ran­nas­sa pe­rin­tei­sel­lä lip­pu­mars­sil­la

Puheenjohtaja Annika Saarikko esitti avauksessaan aluepolitiikan nostamista koko puoluekentän asiaksi. Keskusta haluaa hänen mukaansa esimerkiksi yhteisöveron helpotuksia yrityksille, jotka investoivat "erityistalousalueille".

Keskustan 79. puoluekokous käynnistettiin perjantaina Lappeenrannassa perinteisesti Suomen lipun ja puolueen piirijärjestöjen lippujen sisäänmarssilla. Suuria yllätyksiä puoluekokouksessa ei odoteta varsinkaan puheenjohtajavaalissa, mutta keskustavaikuttajien mukaan kokouksessa on luvassa kriittisiä puheenvuoroja puoluejohtoa ja eduskuntaryhmää kohtaan. Laahaavat kannatusluvut huolestuttavat, sitä ei kiistetä.

Lisäksi haastatellut puoluevaikuttajat tunnistavat, että lähes kahden vuoden takaiset haavat silloisen puheenjohtajan Katri Kulmunin syrjäyttämisestä eivät ole kentällä parantuneet.