Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Kes­ki­vii­kon ko­ro­na­seu­ran­ta: Lapin sai­raan­hoi­to­pii­rin alueel­la kah­dek­san ja Län­si-Poh­jas­sa kaksi uutta tar­tun­taa, Suo­mes­sa 679 tar­tun­taa

17.20: Lapin sairaanhoitopiirissä kahdeksan uutta koronatartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa.

Tapauksista yksi on todettu Kittilässä jo karanteenissa olleella henkilöllä ja tapaus liittyy tiistaina uutisoituun tapaukseen, jonka lähde on ulkomailla.

Muut seitsemän tapausta on todettu Rovaniemellä. Näistä kahden alkuperä on ulkomailla. Kaksi muuta liittyy viime ja toissa viikolla uutisoituun Käpymetsän päiväkodin tartuntaketjun henkilöiden lähipiiriin. Kaksi muuta liittyy toiseen Rovaniemellä ilmenneeseen tartuntaketjuun ja henkilöt ovat olleet karanteenissa.

Lisäksi yksi ilmi tullut tapaus on Ounasrinteen koulun ketjuun liittyvän henkilön lähipiirin tartunta, jonka takia Ounasrinteen koulussa on jouduttu asettamaan karanteeniin lisää henkilökuntaa ja oppilaita. Ounasrinteen koulun tartuntaketjuun liittyy toistaiseksi 6 tapausta.

Kuluvalla viikolla Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu yhteensä 15 Covid-19 tartuntatapausta. Näistä kaikkien alkuperä on pystytty selvittämään.

Tapauksista yksi on Sodankylässä, kaksi Kittilässä ja loput 12 Rovaniemellä. Kaiken kaikkiaan epidemian aikana Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu yhteensä 1347 koronatartuntaa.

12.02: Suomessa  679 koronatartuntaa

Kahden viikon aikana on raportoitu 8 450 tartuntaa, mikä on 1 824 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

10.40: Kaksi tartuntaa Länsi-Pohjassa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on raportoitu keskiviikkona kaksi uutta tartuntaa.

Eilen tiistaina sairaanhoitopiiri raportoi yhteensä  6 koronavirustapauksesta.

Tartuntoja on todettu kahdessa koulussa, Keminmaan  Keskuskoululla ja Pölhön koululla. Tartuntoja oli tiistaihin menessä ilmoitettu kolme.