Mainos

Kesän mat­kai­lu­elä­myk­set ovat ilah­dut­ta­neet Oulun seu­dul­la: ”Tun­nel­ma, pitkät hiek­ka­ran­nat ja me­ri­mai­se­ma ovat kuin suoraan ul­ko­mail­ta – mereltä kat­sel­tu­na avautui aivan uu­den­lai­nen upea näkymä Oulun seu­dus­ta"

Oulun seutu on houkutellut tänä kesänä runsaasti kotimaan matkailijoita. Myös staycation-ilmiö, eli turistiloma omassa kotikaupungissa on kasvattanut suosiotaan. Kesää on vielä jäljellä, joten uusia elämyksiä on Oulun seudulla vielä hyvin aikaa testailla. Lue, mistä matkailijat ovat innostuneet Oulun seudulla.

Elämysten olohuone tarjoaa hauskoja aktiviteetteja niin maalla kuin vedessä. Illan voi viettää esimerkiksi hauskan suppailun tai melomisen merkeissä.
Elämysten olohuone tarjoaa hauskoja aktiviteetteja niin maalla kuin vedessä. Illan voi viettää esimerkiksi hauskan suppailun tai melomisen merkeissä.

Tämän kesän uutuutena Oulun seudun matkailuyritykset yhdessä VisitOulun kanssa synnyttivät Elämysten olohuoneen. Se on digitaalinen palvelu, jossa Oulun seudun matkailuelämyksiä on koottu ostettavaksi yhteen paikkaan.

Valittavissa on muun muassa monipuolisia aktiviteetteja vesillä ja pyöräillen, luontoretkiä kaikenikäisille, saunaelämyksiä, kulttuuria sekä elämyksellistä̈ majoitusta ja ravintolakokemuksia. Elämyksiä on tarjolla Oulussa, Rokua Geoparkissa, Syötteellä, Kalajoella, Limingassa, Raahessa, Hailuodossa ja Kempeleessä.

Elämysten olohuone on saanut paljon kiitosta selkeydestään ja helppokäyttöisyydestään. Ihmiset ovat olleet innoissaan ja yllättyneitä siitä, mitä kaikkea Oulun seudulla voi nähdä ja kokea. Aina rentoutumiseen ja hauskanpitoon ei tarvitse pitkiä lomia ja matkustamista, vaan myös omassa kotikaupungissaan ja lähiseudulla voi kokea upeita elämyksiä.

Koitelinkosken koskikellunta on ollut yksi kesän suosituimmista aktiviteeteista. Virran mukana kelluessa kaikki muu unohtuu.
Koitelinkosken koskikellunta on ollut yksi kesän suosituimmista aktiviteeteista. Virran mukana kelluessa kaikki muu unohtuu.

Veden voima rauhoittaa

Yksi tämän kesän suosittu elämys on ollut koskiuinti Koitelissa. Koskiuintia kokeillut kaveriporukka piti kokemusta mahtavana. Heittäytyessä virran vietäväksi unohtui hetkeksi kaikki muu, kun läsnä oli pelkästään veden voima ja kaunis Oulua ympäröivä luonto. Ryhmä suosittelisi elämystä niin kotimaan matkailijoille kuin ulkomailta tulevillekin.

Veden äärellä on koettu myös useita muita elämyksiä. Yöttömän yön melontaretki oli unohtumaton kokemus perheelle, joka koki retken hienona uutena näkökulmana lähiluontoon. Retki vei Hietasaaresta Hartaanselän yli Torinrantaan ja edelleen Pikisaaren reunaa Mustasalmen läpi Nallikarin eteläpuolelle.

Myös Varjakan saareen suuntautunut melontaretki oli ystäväporukalle unohtumaton ja upea kokemus osaavan ja ammattitaitoisen oppaan kanssa. Matkan aikana ei pelkästään ihasteltu upeita maisemia, vaan opittiin myös melonnasta paljon.

Myös suppailu on ollut suosittua.

– Laji sopii kaikille, joko rennoksi ajanvietteeksi tai halutessaan jopa kuntoiluksi. Mereltä katseltuna avautui aivan uudenlainen upea näkymä Oulusta, suppailua kokeilleet siskokset kertovat.

Melontaretket tarjoavat täysin uudenlaisen näkökulman Oulun seutuun.
Melontaretket tarjoavat täysin uudenlaisen näkökulman Oulun seutuun.
Kuva: Oulu Safaris

Yhteisiä elämyksiä koko perheelle

Lapsiperheet ovat tänä kesänä nauttineet Oulusta ja Oulun seudusta muun muassa Taito Shopin LOVI  työpajassa, jossa kävijä pääsee vapauttamaan oman sisäisen taiteilijansa ja maalaamaan itselleen oman LOVI-tuotteen.

Myös Kipponit satumetsäretki on ilahduttanut Oulussa vierailleita lapsiperheitä. Mukana olleet lapset ovat olleet haltioissaan ihastuttavista poneista. Mukaansatempaavaa tarinaa kuunnellaan ratsastaen poneilla satumetsässä. Reitin varrella on tehtäviä ja retken jälkeen voi jäädä tutkistelemaan ponien kotimökkejä, joissa riittäää katsottavaa ja leikittävää.

LOVI työpajassa pääsee vapauttamaan oman sisäisen taiteilijansa ja maalaamaan itselleen oman LOVI-tuotteen.
LOVI työpajassa pääsee vapauttamaan oman sisäisen taiteilijansa ja maalaamaan itselleen oman LOVI-tuotteen.

Oululainen perhe suuntasi myös lähilomalle Raaheen Langin Kauppahuoneelle. Siellä he kuulivat hienoja tarinoita muun muassa talon ja kauppahuoneen historiasta sekä fröökynöistä ja perinnesaunasta. Kakkukahvit upeasti entisöidyssä salongissa kruunasivat elämyksen. Langin Kauppahuoneella voi myös majoittua historiallisissa, uniikeissa hotellihuoneissa ja jäädä tutustumaan pidemmäksikin aikaa idylliseen kesäkaupunki Raaheen.

Ainutlaatuisia luontoelämyksiä pyöräillen

Upeita luontoelämyksiä voi kokea myös Rokua Geoparkissa ainutlaatuisen jääkauden muovaavan luonnon keskellä. Ystävykset suuntasivat Rokualle testaamaan, miltä tämä erityinen alue näyttää maastopyöräillen. Paikan päällä ryhmä sai pyörät, kartat ja ohjeet, jonka jälkeen he lähtivät Rokuanvaaraa kiertävälle maastopyöräreitille. Reitti oli merkitty ja hyvässä kunnossa. Maasto vaihteli kapeasta polusta metsäautotiehen.

– Luonnon kauneus ja ympäröivä rauhallisuus yhdistettynä liikuntaan oli hieno kokemus, jonka haluamme ehdottomasti kokea vielä uudestaankin, totesi elämyksen kokenut ystäväporukka.

Tänä kesänä avattua Iso-Syöte Bike Parkia kävi testaamassa reipas pariskunta, joka oli innoissaan kokeilemassa ensimmäistä kertaa alamäkipyöräilyä. Elämys tuntui heistä mahtavalta ja jännittävältä, kun adrenaliini ja hiki virtasivat.

– Hauskinta oli muutaman mäen jälkeen, kun uskalsimme antaa pyörille vähän enemmän vauhtia, kertoivat he elämyksestä. Pariskunta suosittelee elämystä kaikille, jotka tykkäävät pyöräilystä, haluavat ylittää itsensä sekä nauttia Syötteen upeista maisemista.

Tutustu Elämysten olohuoneeseen osoitteessa: visitoulu.fi/elamystenolohuone/.

-
Muita kesän 2020 matkailu-uutuuksia ja elämyksiä Oulun seudulla

Oulu

• Vauhtipuiston ja keskustan välillä liikennöi uusi kaupunkijuna Kompiainen

• Elämyksellistä majoitusta: Koitelinkoskella on mahdollista yöpyä luonnon keskellä puihin kiinnitetyssä teltassa ja Oulujoella voi kokeilla yötä joki-iglussa

• Linnasaareen avautuu vielä tälle kesälle uusi vesipuisto

• Lukuisia erilaisia aktiviteettielämyksiä löydät Elämysten olohuoneesta: https://visitoulu.fi/elamystenolohuone/

Lue lisää: visitoulu.fi

Kalajoki 

• Suomen monipuolisin merellinen lomakohde, jossa valittavana on yli 10 000 majoituspaikkaa, parikymmentä ravintolaa ja kahvilaa sekä valtava valikoima tekemistä - kaikki kävelymatkan päässä toisistaan upean meriluonnon keskellä.

• Maailman ensimmäiset meri-iglut odottavat yöpyjiä

• SeikkailuGolf Kalajoki on elämyksellinen ulkoaktiviteetti, joka soveltuu kaikenikäisille.

• Seikkailupuisto Pakka on laajentunut entisestään, mikä tekee siitä nyt Pohjoismaiden suurimman ulkoseikkailupuiston.

Lue lisää: visitkalajoki.fi

Rokua Geopark

• Rokua Geopark on UNESCO Global Geopark -kohde, jossa tarjolla ainutlaatuisen vaihtelevaa luontoa; korkeita dyynejä ja upeita hiekkarantoja, syviä suppia, laajoja suoalueita sekä valkean jäkälän peitossa olevia kangasmetsiä.

• Tarjolla erilaisia luontoaktiviteetteja ja vuokravälineitä

• Rokua Geopark täyttää 10v tänä vuonna ja Rokuan kansallispuisto reitteineen on avoinna

• Julkisen liikenteen bussilla pääsee nyt Oulun kaupungista Lemmenpolun alueelle 

Lue lisää: rokuageopark.fi

Syöte

• Suomen eteläisin tunturialue kutsuu melomaan, patikoimaan, pyöräilemään tai ihan vain nauttimaan. 

• Uusi Iso-Syöte Bike Park avautunut

• Majoitusta tarjolla aina mökeistä huoneistoihin ja hotellimajoitukseen

Lue lisää: syote.fi

Liminka

• Useita uusia elämystuotteita, mm. ”Aktiiviset iltatreffit maastopyöräillen Limingan lakeuksilla” tai ”Paljuelämys kiikarien kera”

• Glamping-elämysmajoitusta eli ”luksustelttailua” luonnon keskellä Liminganlahdella

• Hotelli-Ravintola Liminganlahdelta monipuoliset palvelut, kuten majoitus, ruokailut, aktiviteetit ja välinevuokraus 

Lue lisää: visitliminka.fi 

Raahe

• Saarihyppelyä- ja risteilyjä Raahen saaristossa

• Wanhassa Raahessa opastettuja kävelykierroksia

• Langin Kauppahuone tarjoaa ainutlaatuisen aikamatkan 1800-luvulle (kahvila-ravintola, puoti ja boutique hotelli) 

• Törmälän tilalla elämyksellistä majoitusta keskellä ihanaa luontoa

Lue lisää: visitraahe.fi 

Hailuoto

• Kansallismaisema ja elävä saari, jossa on silmänkantamattomiin dyynihiekkarantoja, idyllisiä kalastajakyliä, lintubongaajien unelmapaikkoja sekä kulttuuria.

• Vierasvenesatama sekä ravintolat ja kahvilat palvelevat matkailijoita

• Hailuodon Panimolla pääsee tutustumaan Suomen ensimmäiseen luomupanimoon

Lue lisää: visithailuoto.fi 

Kempele

• Meren rannalla Vihiluodossa lintutorni on uudistettu ja siellä voi myös tavata lampaita laitumella. Esteetön luontopolku.

• Kempeleen kotiseutumuseo on avannut ovensa ja on auki kesä-heinäkuun ajan. Vanhan ajan viikko -tapahtuma alkaa 10.6.2020.

• Linnunradan tilalla on avannut ovensa Sateen Tupa kahvila. Käy tervehtimässä alpakoita ja kanoja.

Lue lisää: visitkempele.fi 


-