Mainos

Kesällä rak­sap­ro­jek­ti tie­dos­sa? – Suur­suo­sion saa­vut­ta­nei­ta val­mii­ta pi­ha­ra­ken­nuk­sia saa nyt sau­nois­ta hir­si­la­toi­hin ja au­to­tal­lei­hin

Astut varastoon ja koetat mahduttaa ruohonleikkuria lumikolan, perämoottorin, vanhojen kalusteiden, talviharrastusvälineiden ja muun tavaramäärän keskelle. Runnot leikkurin johonkin rakoon ja seuraavaksi kaatuvatkin sukset niskaan. Pari ärräpäätä lipsahtaa. Kuulostaako tutulta?

Rakennustarvikemyyjä Kimmo Koski esittelee Lakkapään piharakennusvalikoiman uutuutta, Harvian pihasaunaa.
Rakennustarvikemyyjä Kimmo Koski esittelee Lakkapään piharakennusvalikoiman uutuutta, Harvian pihasaunaa.

Varastointitilaa on tuskin kenelläkään koskaan liikaa. Laajennusosaa tai lisärakennusta ei oikein ehtisi töiden lomassa suunnitella ja rakentaa, ja kesälomalla tekisi mieli hetki aidosti jopa lomailla. Pihasaunastakin on perheen kanssa ollut puhetta, mutta osaakohan sellaista itse edes tehdä…

Tässä tulee piharakennuksen rakentamista suunnittelevalle helpottavia uutisia: valmiita piharakennuspaketteja löytyy tänä päivänä valtavasti erilaisia hirsiladoista tynnyrisaunoihin ja venevajoista autotalleihin. Lakkapään rakennustarvikemyyjä Kimmo Koski kertoo heillä olevan erilaisia malleja liki 30.

– Varastovalikoimassamme on latoja ja vajoja, autotalleja ja -katos, pihasaunoja, kylpytynnyreitä sekä hirsivessoja. Malleja löytyy eri kokoisia ja näköisiä.

Pihalatomalleja on runsaasti erilaisia. Kuvan malli on umpiseinämalli vinoseinillä ja yhdellä sisäänkäynnillä. ”Vinoseinämallit sopivat etenkin maalaismaisemiin”, Kimmo Koski vinkkaa.
Pihalatomalleja on runsaasti erilaisia. Kuvan malli on umpiseinämalli vinoseinillä ja yhdellä sisäänkäynnillä. ”Vinoseinämallit sopivat etenkin maalaismaisemiin”, Kimmo Koski vinkkaa.

Piharakennuspaketit ovat Kosken mukaan erittäin kysyttäjä, ja ne kasvattavat suosiotaan vuosi vuodelta. Hirsilatojen valikoima on monipuolisin. Niitä saa sekä yhdellä että kahdella sisäänkäynnillä, vinolla tai suoralla umpiseinällä sekä rakomalleina. Latojen koot vaihtelevat 5–25 m2:iin. Lisäksi saatavilla on yli 30 m2:n kokoisia autotalleja, jotka sopivat myös kylmävarastoiksi.

– Nykyään eniten menee noin 20 m2:n kokoisia paketteja, kun aiemmin 10 m2:n mallit olivat suosituimpia. Koko kannattaa miettiä tarpeen mukaan. Ennemmin kannattaa ottaa liian iso kuin liian pieni, Koski huomauttaa.

Pihasauna on helppo ja nopea koota

Tämän kesän uutuutena Lakkapään valikoimasta löytyy Harvian pihasauna. Sauna on varsin huoleton ja helppo koota, sillä paketti sisältää kaiken tarvittavan seinistä ja lauteista piippuun ja kiukaaseen. Saunomaan mahtuu kerralla 3–4 henkilöä.

– Harvian pihasaunapaketti sisältää myös terassin, jossa on mukava vilvoitella löylyjen välissä, Koski mainitsee.

Harvian pihasauna on ns. täyspaketti, joka sisältää kaiken kokoamiseen tarvittavan kiukaasta lähtien. Isoista ikkunoista kelpaa ihailla maisemia löylyjen aikana.
Harvian pihasauna on ns. täyspaketti, joka sisältää kaiken kokoamiseen tarvittavan kiukaasta lähtien. Isoista ikkunoista kelpaa ihailla maisemia löylyjen aikana.
Kuva: Harvia.

Harvian pihasaunan lisäksi Lakkapää myy myös suosittuja tynnyrisaunoja. Lakkapään mallien tilavuus on tavallista tynnyrisaunaa huomattavasti suurempi: saunatilan lisäksi niihin on saatu mahtumaan puku-/pesuhuone ja etuterassi.

– Tynnyrisaunat tulevat valmiiksi koottuina, niihin ei tarvitse kuin kiuas ja piippu lisätä paikoilleen ja alkaa saunomaan, Koski heittää.

Piha- tai tynnyrisaunan oheen Koski suosittelee hankkimaan kylpytynnyrin eli paljun.

Harvian pihasaunapakettiin sisältyy myös terassi näkösuojalla.
Harvian pihasaunapakettiin sisältyy myös terassi näkösuojalla.

Erikoisuutena Lakkapäältä on mahdollista tilata myös revontulien katseluun sopivia rakennuksia, joita ei aivan joka paikassa olekaan tarjolla.

– Varastovalikoimamme lisäksi kauttamme saa revontulikodat ja revontulisaunat, joiden lasikaton läpi voi ihailla yötaivasta. Joskus kuulee, että kotioloissa on yritetty itse nikkaroida revontulikotaa, mutta toteutus on ollut toimimaton jäätyvien ikkunoiden vuoksi. Meidän mallissamme ikkunoista oikeasti näkee talvellakin läpi, Koski tietää.

Piharakennuspaketti on vaivaton ja edullinen

Valmiiden piharakennuspakettien etu perinteiseen rakentamiseen on niiden helppous: rakentamisen saloihin vähemmänkin vihkiytynyt kykenee pystyttämään piharakennuksen hetkessä.

– Kokoamiseen ei uppoa paljoa aikaa. Rakennusten mukana tulevat erittäin selkeät kokoamisohjeet, joissa kerrotaan mikä osa tulee mihinkin ja missä järjestyksessä, Koski paljastaa.

Pihaladon kokoamisen helpottamiseksi hirsiin on merkattu numeroilla, mikä osa kuuluu mihinkin.
Pihaladon kokoamisen helpottamiseksi hirsiin on merkattu numeroilla, mikä osa kuuluu mihinkin.

Koski nostaa valmiiden piharakennuspakettien eduiksi myös niiden edullisuuden, huomioiden niiden pystyttämisen vaivattomuuden. Valikoiman laajuus takaa sen, että jokaisen pihapiiriin löytyy sopiva malli.

– Paitsi että Lakkapään piharakennukset ovat asiakkaalle helppo ratkaisu, mallimme ovat hyvännäköisiä. Joka makuun löytyy varmasti sopiva. Meillä on paljon asiakkaita, jotka ovat ostaneet meiltä pihapiiriinsä useamman samantyylisen rakennuksen.

– Suoraseinämallit istuvat hyvin kaupunkialueille, kun taas maalaismaisemiin sopivat hienosti vinoseinät. Rakomallit ovat taas liiterimäisiä ja käyvät parhaiten puun säilytykseen, Koski linjaa.

Koski muistuttaa ennen rakennuksen tilaamista selvittämään paikalliselta rakennusvalvonnalta, tarvitseeko rakennuksen pystyttämiseen hakea lupaa vai riittääkö pelkkä toimenpideilmoitus. Lupakäytännöissä on paljon paikkakuntakohtaisia ja alueellisia eroja, esimerkiksi asemakaava-alueella on omat sääntönsä.

– Rakennusten tuotesivuilta löytyy piirustukset mahdollisten lupien hakemista varten, Koski vinkkaa.

Lakkapää toimittaa piharakennukset ympäri Suomen, Nuorgamista Hankoon kotiovelle saakka.

OTA YHTEYTTÄ, LAKKAPÄÄN MYYJÄT PALVELEVAT VAIN PUHELINSOITON PÄÄSSÄ!

Kysy lisää piharakennuksista Lakkapään myyjiltä: 010 7557 000

Tutustu Lakkapään laajaan valikoimaan verkkokaupan puolella ja tilaa tuotteet suoraan kotiisi: www.lakkapaa.com

Facebook >>

Instagram >>

Linkedin >>

Youtube >>