Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set ai­heut­ta­vat poik­keus­jär­jes­te­ly­jä Ro­va­nie­mel­lä tänään ja kes­ki­viik­ko­na

Kolumni: So­vin­non te­ke­mi­nen on pro­ses­si

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Ker­to­mus vi­ha­mie­lis­ten val­tioi­den ym­pä­röi­mäs­tä suur­val­las­ta romahti sodan myötä – Venäjän vuosia jat­ku­nut­ta dis­in­for­maa­tio­kam­pan­jaa tak­la­taan EU-voi­min

Maailmalla Venäjän disinformaatio-operaatioon on lopullisesti havahduttu, mutta maan sisäinen sensuuri estää totuuden leviämisen. Suomessa on varauduttava informaatiovaikuttamisen lisääntymiseen Nato-keskustelun edetessä.

Vuonna 2015 Euroopan unionin jäsenmaat olivat sitä mieltä, että EU:n instituutiona on reagoitava Kremlin mielipidevaikuttamiseen. Unioni perusti East StratCom -työryhmän, jonka tehtävänä on tunnistaa ja torjua erityisesti Venäjän disinformaatiota.

Journalisti Anneli Ahonen työskenteli ryhmässä Suomen kansallisena asiantuntijana ja tiiminvetäjänä vuosina 2017–2021. Ennen EU:n virkaa Ahonen teki kahdeksan vuoden ajan töitä vapaana toimittajana Pietarissa muun muassa Helsingin Sanomille.