Marjanpoimijat: Yk­si­kään thai­maa­lai­nen ei jät­tä­nyt vii­su­mi­ano­mus­ta mar­jan­poi­min­taa varten

Pääkirjoitus: Hidas lu­pa­pro­ses­si voi olla ul­ko­mais­ten jät­ti-in­ves­toin­tien suurin este

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ke­min­maan kun­nas­sa on pe­li­sään­nöt

Keminmaan kunta on saanut viime aikoina roppakaupalla negatiivista palautetta. Haluamme selventää muutaman seikan, ettei jää vääriä käsityksiä.

Kuntaorganisaatiossa on olemassa määrätyt prosessit ja toimintatavat, mikäli koetaan häirintää tai epäasiallista kohtelua. Prosessi ei käynnisty juorujen, oletusten eikä mutu-tuntuman perusteella. Mikäli kokee työilmapiirissä ongelmaa, häirintää tai epäasiallista kohtelua, riittää puhelinsoitto, sähköposti, viesti esimiehelle tai työsuojelulle. Prosessi käynnistyy asioiden selvittämiseksi sekä epäkohtien läpi käymiseksi. Työterveyshuolto on myös taho, johon voi ja kannattaa olla yhteydessä, jos kokee kuormittuvansa työssään psyykkisesti tai fyysisesti.

Kunnassamme toimintatavat ovat jostain syystä päässeet unohtumaan. Tänä vuonna on päivitetty ”Hyvän kohtelun toimintaohje”, joka on laadittu nimenomaan johtavien viranhaltijoiden tueksi ja työkaluksi. Toimintaohjeessa käydään läpi prosessi, kuinka mustamaalaamista, häirintää tai epäasiallista kohtelua kokiessaan tulee toimia. Toimintaohjeet toimivat työkaluna myös jokaiselle työntekijälle ja luottamushenkilöille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.