Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ke­min­maan kun­nan­joh­ta­jan vi­ran­si­jai­nen va­li­taan tiis­tai­na – Kun­nan­hal­li­tus haas­tat­te­li viittä eh­do­kas­ta

Keminmaa

Keminmaan kunnanhallitus valitsee kunnanjohtajan viransijaisen tiistaina. Hakijoita sijaisvirkaan on 13. Kunnanhallitus on haastatellut viittä ehdokasta Sabah Samaltdinia, Esko Rautiaista, Asko Merilää, Tuula Kuvajaa ja Hannele Matinlassia.

Keminmaan kunnanjohtajan virkaan haetaan sijaista, koska nykyinen kunnanjohtaja Mauri Posio valittiin hankejohtajaksi vetämään Lapin sote-rakenneuudistusta. Työ alkaa elokuussa ja kestää ensi vuoden loppuun asti.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Auli Tasala  (kem.par) esittää Samaltdinia ja Kuvajaa viran sijaisuuteen. Samaltdin toimii tällä hetkellä johtajana JIK perusliikelaitoskuntayhytmässä. Hän on toiminut myös kunnanjohtajana Myrskylän ja Evijärven kunnissa.

Kuvaja toimii tällä hetkellä Kemijärven kunnassa talous- ja kehittämisjohtajana. Hän on toiminut myös Lapin liitolla maakuntauudistuksen talouden ja hallinnon valmistelijana sekä hetkellisesti avoimen viran hoitajana Kemijärven kaupunginjohtajana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.