Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

Ke­min­maa ir­ti­sa­noi työn­te­ki­jän tuo­tan­nol­li­sin pe­rus­tein ja palk­ka­si uuden sa­moi­hin töihin, KHO kumosi nyt pää­tök­sen

Korkein hallinto-oikeus on kumonnut hallinto-oikeuden päätöksen Soili Raution valituksesta hänen irtisanomisestaan Keminmaan kunnan palveluksesta. Myös Keminmaan kunnanhallituksen päätökset irtisanomisesta kumotaan.

Vanhustyön asiantuntija Soili Rautio irtisanottiin maaliskuussa 2016 taloudellisiin ja tuotannollisiin syihin sekä työtehtävien vähenemisiin vedoten. Kunnanhallitus hylkäsi Raution oikaisuvaatimuksen saman vuoden lokakuussa.

Rautio vaati Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelta, että oikeus kumoaa kunnanhallituksen tekemän irtisanomispäätöksen sekä korvaa oikeudenkäyntikulut. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus ei aikanaan kumonnut päätöstä. Korkein hallinto-oikeus päätti nyt toisin.

Keminmaan kunta velvoitettiin korvaamaan Raution oikeudenkäyntikuluja tuoreella päätöksellä yhteensä yli kymmenen tuhannen euron edestä.

KHO:n mukaan työtehtävät eivät olennaisesti tai pysyvästi vähentyneet eikä taloudellisia ja tuotannollisia perusteita irtisanomiselle ollut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.