Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Tilaajille

Kemin uuden Kult­tuu­ri­ta­lon teat­te­ri­sa­li ra­ken­ne­taan Imatran mal­lil­la – "Ky­sees­sä on kus­tan­nus­te­hok­kaas­ti ja no­peas­ti ra­ken­net­tu, toimiva tila"

Kemin kaupunginteatteri odottaa jo Kulttuuritalon teatterisalia, jonka pitäisi valmistua syksyllä 2022. Suunniteltu 200-paikkainen katsomo on teatterinjohtaja Sarianne Paasosen mielestä juuri hyvän kokoinen Kemin kokoisessa kaupungissa ja sopiva Kemin kaupunginteatterille. Kulttuuritaloon on tulossa yksi näyttämö, yhdyssilta Kemin Pirttiin ja muunneltava aula ja ravintola, joka voisi toimia myös esitystilana.

Uuden Kulttuuritalon toteuttaminen Kemissä on starttiviivalla. Kemin kaupungin ja VPK-säätiön yhteisyritys perustettiin tammikuussa. Kaupunki omistaa yhteisyrityksestä 51 prosenttia ja VPK-säätiön 49 prosenttia.

Kulttuuritaloa suunnitellaan Kemin Pirtin kylkeen ennen kaikkea Kemin kaupunginteatterin uusiksi tiloiksi.

Kulttuuritaloon on tulossa yksi näyttämö, yhdyssilta Kemin Pirttiin ja mahdollisimman iso muunneltava aula/ ravintola, joka voisi toimia myös esitystilana.

– Käytännössä se on Teatteri Imatran mallinen, 200 hengen katsomolla varustettu pieni teatteri, teatterinjohtaja Sarianne Paasonen sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.