Mainos

Kemin parhaat palat ni­pu­te­taan pian yhden sa­teen­var­jon alle

Kemin Teollisuuskylä ja Kemin kaupunki ovat luomassa ainutkertaista konseptia: suuren sateenvarjon kaltaista www.visitkemi.fi -sivustoa, jonka alta avautuu Kemin matkailupalvelujen ja aktiviteettien koko kirjo. Jos jossain, niin täällä kemiläisen yrityksen kannattaa näkyä!

Kemin Matkailu otti käyttöönsä experience365 -sivuston ja luopui samalla www.visitkemi.fi -sivustosta. Muutoksen myötä visitkemi.fi -sivuston rakentamisesta ja ylläpidosta vastaavat jatkossa Kemin Teollisuuskylä ja Kemin kaupunki. Kuvat: Atacan Ergin/Kemin kaupunki ja Pentti Korpela / Kemin kaupunki
Kemin Matkailu otti käyttöönsä experience365 -sivuston ja luopui samalla www.visitkemi.fi -sivustosta. Muutoksen myötä visitkemi.fi -sivuston rakentamisesta ja ylläpidosta vastaavat jatkossa Kemin Teollisuuskylä ja Kemin kaupunki. Kuvat: Atacan Ergin/Kemin kaupunki ja Pentti Korpela / Kemin kaupunki
Kuva: Atacan Ergin/Kemin kaupunki ja Pentti Korpela/Kemin kaupunki

Päivän pähkinä: Miten paketoida Kemi pätevästi pähkinänkuoreen? Sitä on viime aikoina pohdittu Kemin Teollisuuskylässä ja Kemin kaupungilla, joiden välinen kumppanuussopimus on hiljattain laajentunut kokoustilojen vuokraamisen lisäksi myös www.visitkemi.fi -sivuston rakentamisen ja ylläpidon puolelle.

Ensi syksynä, aluksi suomenkielisenä julkaistava sivusto toimii ikään kuin sateenvarjona, jonka alle Kemin parhaat palat paketoidaan helposti löydettävään muotoon. Mutta mitä, miten ja miksi?

– Sivuston tarkoitus on lisätä tietoisuutta Kemin matkailupalvelujen ja aktiviteettien tarjonnasta ja parantaa Kemin imagoa kotimaisena matkakohteena. Ajatuksena on innostaa myös paikallisia ihmisiä hakeutumaan alueen monipuolisten palvelujen äärelle, Kemin Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Tarja Heikonen kiteyttää.

Kaikki Kemistä

Visitkemi.fi tulee olemaan syväluotaava läpileikkaus etenkin lumilinnastaan ja merellisestä sijainnistaan tunnetusta Kemistä. Hiirenklikkauksen päästä löytyvät niin alueen parhaat vierailukohteet, ajankohtaiset tapahtumat, majoitus- ja ravitsemuspalvelut kuin shoppailumahdollisuudet luonnon ja merellisyyden merkitystä ohittamatta. Saman varjon alta avautuu myös matkailijoille myytävien palvelujen koko kirjo.

– Koostamme sivustolle kattavia infopaketteja niin opastettuihin retkiin, teollisuus- ja kokousmatkailuun, luokkaretkiin, yritysjuhliin kuin tyky-päiviin liittyen. Meillä on valtavasti mahdollisuuksia monenlaisille kohderyhmille, Kemin Teollisuuskylä Oy:n asiakkuusvastaava Elina Martimo sanoo.

Luvassa on eittämättä kiistämättömän kilpailukyinen, asiakaslähtöinen ja koko kaupungin elinvoimaa tukeva konsepti: sateenvarjo, jonka alta erilaiset matkailijaryhmät aina yrityksistä yksityismatkailijoihin kokousvieraisiin ja oppilaitoksiin asti löytävät etsimänsä.

– Suunniteltuja käyttäjäkohderyhmiä ovat kotimaiset matkailijat ja paikkakuntalaiset, kokousmatkailijat ja ryhmät, Heikonen tarkentaa.

Yritykset paraatipaikalle

Paraikaa visitkemi.fi -sivusto on keväisen kehitystyön alla. Sen selkärankana tulevat toimimaan laadukkaat kuvat ja säännöllisesti päivittyvä informaatiopaletti tapahtumakalentereineen kaikkineen. Kemin vihreän ja kestävän imagon mukaisesti sinivihreäksi suunniteltu ulkoasu antaa sivustolle puolestaan raikkaan ilmeen.

Sivuille tuleva informaatio on toistaiseksi hajallaan eri sivustoilla, mutta palaset ovat löytämässä paikkansa. Sitä myötä myös yhteistyö alueen yritysten ja yhteisöjen kanssa nousee keskiöön. Yritykset, nyt tarkkana!

– Tarjoamme yrityksille ja yhteisöille näkyvyyttä sivustolla pientä korvausta vastaan. Nimellisen vuosimaksun kautta varmistamme sen, että informaatio on ajantasaista ja paikkansa pitävää. Myös laajempien näkyvyyspakettien räätälöiminen on mahdollista, Heikonen vinkkaa.

Hän huomauttaa myös, että vastaavanlaiset visit-verkkosivustot ovat kansainvälisestikin suosittuja ja matkailijat ovat siten tottuneet niitä hyödyntämään. Kemin oman visit-sivuston voikin katsoa olevan kädenojennus matkailijoiden ja Lapin kiihtyvän matkailubuumin suuntaan.

Jos jossain, niin täällä kannattaa kemiläisen yrityksen näkyä.

– Varmistathan näkyvyytesi sivustolla ja otat yhteyttä mielellään toukokuun loppuun mennessä, Heikonen ja Martimo vinkkaavat.

Yhteystiedot:

info@visitkemi.fi

Puh: Elina Martimo: 0400 590 034 / Tarja Heikonen: 050 3494 984