Mainos

Kemin kau­pun­gin­or­kes­te­rin syksy käyn­nis­tyy Kotkan poikii ilman siipii -kon­ser­til­la – ”Esitys ilah­dut­taa kat­so­jia mu­kaan­sa­tem­paa­val­la mu­sii­kil­la”

Kemin kaupunginorkesteri palaa tauolta mielenkiintoisella konserttikattauksella.

Kotkan poikii ilman siipii on ohjelmakonsertti, joka ilahduttaa katsojia leppoisuudellaan ja tutuilla suomalaisilla kappaleilla. Konsertin kokoonpanossa on mukana muuan muassa solisti Hannu Lehtonen (kuvassa).
Kotkan poikii ilman siipii on ohjelmakonsertti, joka ilahduttaa katsojia leppoisuudellaan ja tutuilla suomalaisilla kappaleilla. Konsertin kokoonpanossa on mukana muuan muassa solisti Hannu Lehtonen (kuvassa).

Kotkan poikii ilman siipii -konsertti rantautuu Kemin Tervahalliin 26.9. Idea konsertista lähti kapellimestari Jarkko Kiiskin ja Kemin kaupunginorkesterin vs. intendentti Karri Perälän yhteisestä ideasta tuoda etelässä hyvän vastaanoton saanut konsertti myös Meri-Lappiin.

Konsertin synnyssä oli mukana Kiiskin lisäksi solisti Hannu Lehtonen, joka toimi myös konsertin solistina ja juontajana. Konsertti toteutettiin ensimmäisen kerran Lahden orkesterin kanssa marraskuussa 2018.

– Saimme todella hyvän vastaanoton Lahdessa. Kaksi konserttiamme myytiin hetkessä täyteen. Onkin siis hienoa tuoda Kotkan poikii ilman siipii myös Kemiin, Kiiski toteaa hymyillen.

Kapellimestari uskoo konsertin purevan kaiken ikäisiin, sillä se sisältää muuan muassa tuttuja suomalaisen laulaja-lauluntekijä Juha Vainion kappaleita.

– Kotkan poikii ilman siipii on ohjelmakonsertti, joka ilahduttaa katsojia leppoisuudellaan ja mukaansatempaavalla musiikilla. Konsertti on tarkoitettu ihan jokaiselle, joka suomalaisesta musiikista tykkää. Kappaleiden takana on suuria sanoittajia, kuten Vainio ja Juice Leskinen, listaa Kiiski.

Kemin kaupunginorkesterin sinfoniakokoonpanon lisäksi konserttiin tuo oman lisänsä kosketinsoitinten, basson ja rumpujen mukanaolo. Hannu Lehtosen rinnalla toisena solistina esiintyy Jenna Bågeberg, vuoden 2007 tangokuningatar.

Hannu Lehtosen rinnalla toisena solistina esiintyy Jenna Bågeberg, vuoden 2007 tangokuningatar.
Hannu Lehtosen rinnalla toisena solistina esiintyy Jenna Bågeberg, vuoden 2007 tangokuningatar.
Kuva: Kemin kaupunginorkesteri

Loppusyksyn tarjonta

Kotkan poikii ilman siipii -konsertin lisäksi Kemin kaupunginorkesteri on kaavaillut pari muutakin kiinnostavaa konserttia syksyn ohjelmistoon.

Alun perin tälle keväälle oli suunniteltu kapellimestari Erkki Lasonpalon jäähyväiskonsertti, mutta poikkeustilan myötä konsertti siirrettiin tiistaille 1.12. Konsertissa laulaa solistina simolaislähtöinen ja musiikkiopiston entinen oppilas Tuija Knihtilä, maailmanluokan mezzosopraano Wienistä.

– Kyseessä on iltakonsertti, joka järjestetään Kemin kirkossa. Tämä on todellinen merilappilainen ponnistus. Pystymme tuottamaan konsertin nimittäin alueellisesti, sillä soittajat tulevat lähialueilta. Tämä tulee olemaan hieno päätös Erkin kaudelle. Hän on tehnyt hienoa työtä viulistina ja kapellimestarina, sekä kehittänyt samalla orkesterin tasoa, kiittelee vs. intendentti Karri Perälä hymyillen.

– On hienoa, että saamme edelleen näinkin korkeatasoisia konsertteja Kemiin. Tulemme paljastamaan syksyn muuta tarjontaa myöhemmin. Pysykää siis kuulolla!, summaa Perälä.


Kemin kaupunginorkesterin tulevat konsertit:

• Kotkan poikii ilman siipii -konsertti Kemin Tervahallissa la 26.9. klo 15

• Erkki Lasonpalon jäähyväiskonsertti Kemin kirkossa ti 1.12. klo 19

Lippuja syksyn konsertteihin saa ostettua www.lippu.fi:n kautta!

Kemin kaupunginorkesterin konserttikalenteri >>>

Facebook-sivut >>>