Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ke­mi­jär­ven val­tuus­to­kau­si käyn­tiin ää­nes­tyk­sil­lä – ­val­tuus­to oli yk­si­mie­li­nen ai­noas­taan puis­ton­pen­keis­tä

Kemijärven valtuusto oli maanantaina yksimielinen ainoastaan paikoillaan olevista puistonpenkeistä, ja eron myöntämisestä valtuutettu Pekka Iivarille hänen aloitettuaan kaupunginjohtajana elokuun alussa.

Johtajasopimuksen hyväksyminen sen sijaan vaati kaksi äänestystä, eikä Puustellin rantatontteja saatu vieläkään myyntiin.

Matti Torvinen (kok.) esitti, että johtajasopimuksen kehityskeskustelussa olisi poliittisesti mahdollisimman laaja edustus. Heikki Nivala (kesk.) ehdotti sopimukseen kaksiosaista kehityskeskustelua hallituksen ja valtuuston puheenjohtajistojen kanssa.

Neuvottelutauon ja keskustelujen jälkeen Nivalan esitys voitti toisessa äänestyksessä myös hallituksen neuvotteleman sopimuksen (7–11, tyhjiä 9). Ryhmät hajosivat ja eriäviä mielipiteitä jätettiin useita.

– Sopimusta ei ole vielä allekirjoitettu, ja jos kaupunginjohtajalle ei sovi niin hän jättää sen allekirjoittamatta, tiivisti hallituksen puheenjohtaja Juhani Tapio (kesk.).

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.