Työelämä: Tornion Prisman työn­te­ki­jät pitivät mi­nuu­tin mit­tai­sen työn­sei­sauk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Ke­mi-pal­kin­to Pentti Kor­pe­lal­le

Vuoden 2021 Kemi-palkinto on myönnetty kemiläiselle kulttuurin monitoimijalle Pentti Korpelalle. Palkinto jaettiin Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000:n syyskokouksessa viime viikolla. Palkinnon arvo 1000 euroa ja se jaettiin nyt  seitsemännen kerran.

Kemi-palkinto on Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000:n ja Kemin kaupungin yhdessä myöntämä  tunnustus. Se voidaan myöntää kemiläiselle yksityishenkilölle, yhdistykselle, yritykselle tai muulle yhteisölle, jonka katsotaan rikastuttaneen paikallista kulttuuritoimintaa, parantaneen kemiläisten elämänlaatua, palvelua ja myönteistä kuvaa kaupungista.

Pentti Korpela on kemiläinen kulttuurin monitoimija: tietokirjailija, toimittaja, kuvaaja, freelancetyöntekijä, kitaristi ja lauluntekijä. Kansalliskirjaston mukaan Korpela on merkitty tekijäksi kaikkiaan 167 teokseen.

Korpela on kirjoittanut neljä patikointiopasta: Gran Canarialta, Teneriffalta, Espanjan Aurinkorannikolta ja Madeiralta. Hänen vuonna 2017 ilmestynyt romaaninsa ”Pakana pyhiinvaelluksella” perustuu hänen vaellukseensa Camino Santiago- reitillä Pohjois-Espanjassa.

Korpela viimeisin teos on hyvän vastaanoton saanut Lounais-Lapin retkiopas. Se esittelee retkikohteet Hailuodosta, Oulusta ja Iistä lähtien Rovaniemelle ja Pelloon saakka. Korpela esittelee luontokohteet ja antaa samalla tarkkaa faktatietoa mukaan lukien koordinaatit kohteiden löytämiseen.

Säätiön valtuuskunnan puheenjohtajaksi syyskokous valitsi Anne Puron ja varapuheenjohtajaksi Hannu Pirkolan. Apurahoja säätiö myöntää ensi vuonna yhteensä 7000 euroa ja Kemi-palkinnon jakaminen on toimintasuunnitelmassa myös ensi vuonna.