Mainos

Kau­pun­gin uusi toi­mi­ala­joh­ta­ja Jaakko Rantsi: ”Ro­va­nie­men elin­kei­no­pal­ve­lui­ta läh­de­tään ke­hit­tä­mään pai­kal­lis­ten yri­tys­ten kanssa”

Elinvoimapalveluiden uusi toimialajohtaja haluaa käynnistää vuoropuhelun Rovaniemen elinkeinoelämän kehittämisestä nopeasti paikallisten yritysten kanssa.

Elinvoimapalveluiden uusi toimialajohtaja Jaakko Rantsi on aloittanut tehtävässään 16.8.
Elinvoimapalveluiden uusi toimialajohtaja Jaakko Rantsi on aloittanut tehtävässään 16.8.

Kesäkuussa Rovaniemen uudeksi elinvoimapalveluiden toimialajohtajaksi valittu Jaakko Rantsi on aloittanut työssään. Kempeleessä asuva Rantsi kertoo odottavansa eritoten työskentelyä uuden tiiminsä ja paikallisten yritysten kanssa.

– Minulle on jäänyt oikein hyvä kuva niistä ihmisistä kaupunkiorganisaatiossa, joita olen ehtinyt tähän mennessä tavata, hän kehuu.

– Odotan myös innolla, kuinka yrityskentän kanssa päästään viemään Rovaniemen elinvoimaa yhdessä eteenpäin.

Rantsin tausta on vahvasti yritys- ja yhtiömaailmassa. Hänellä on pitkä historia kansainväliseltä korporaatiopuolelta työskenneltyään mm. Hilti oy:n aluejohtajana ja Kemin Sataman toimitusjohtajana. Elinvoimapalveluiden toimialajohtajan tehtävään hän siirtyy omasta liikkeenjohdon konsultointiin keskittyneestä yrityksestään.

Rantsi kertoo haluavansa tuoda yritys- ja yhtiömaailmasta saamiaan oppeja mukaan myös kuntapäättämiseen. Hän korostaa lähestymistapansa asioihin olevan pragmaattinen.

– Yritystaustani vuoksi en näe itseäni niin perinteisenä viranhaltijana. Uskon vahvuuteni olevan siinä, että pystyn katsomaan kaupungin elinvoimapalveluita ulkopuolelta, hän pohtii.

Rovaniemen kasvuohjelman keskiössä innovaatiopalveluiden kehitys

Rantsin työlistan kärjessä on kaupungin kasvuohjelma, jolla edistetään Rovaniemen kilpailukykyä. Merkittäväksi osaksi kasvuohjelmaa kaupunki on nostanut innovaatiopalveluiden kehittämisen. Tarkoituksena on parantaa yritysten mahdollisuuksia kehittää uusia tuotteita ja palveluita Rovaniemellä.

– Haluamme tehdä yrityksille mahdolliseksi muun muassa sen, että ne voivat käyttää kaupungin palveluympäristöä testialustana omien palveluidensa ja tuotteidensa kehityksessä, Business Rovaniemen yrityskehittäjä Matti Impiö kertoo.

Taina Torvela (vas.), Merja Majanen ja Matti Impiö kehittävät kaupungin yritys- ja elinkeinopalveluita.
Taina Torvela (vas.), Merja Majanen ja Matti Impiö kehittävät kaupungin yritys- ja elinkeinopalveluita.

Toimivat innovaatiopalvelut ovat kaupunkien keskeinen vetovoimatekijä uusien yritysten näkökulmasta. Testaus- ja tutkimuspalveluiden helppo saatavuus sekä mahdollisuudet tuottaa uusien tuotteiden tai palveluiden demoja vaikuttavat siihen, mille paikkakunnille yritykset haluavat sijoittua.

– Haluamme entistä paremmin kyetä auttamaan yrittäjät valmiille kehittämispolulle, jonka avulla niiden on helppo löytää ja hankkia itselleen sopivat tukipalvelut, muotoilupäällikkö Taina Torvela avaa.

Kehittämispolun luomiseksi Business Rovaniemi on startannut keväällä Torvelan vetämänä palvelumuotoiluprosessin. Lisäksi on käynnistetty valtakunnallinen innovaatioihin keskittyneiden toimintaympäristöjen edistämistyö, jota johtaa Jari Rinne. Työtä tehdään yhteistyössä Lapin yliopiston ja Lapin Ammattikorkeakoulun kanssa Lapin liiton rahoituksella. Projektin aikana luodaan verkostoja muihin yliopistokaupunkeihin. Tarkoituksena on paitsi vertaisoppia myös hakea yhteistyömuotoja tietyillä painopistealueilla.

Innovaatiopalveluiden kehitystyön tuloksena yrityksille halutaan luoda valmis polku, jonka avulla niiden on helppo lähteä kehittämään uusia palveluita ja tuotteita Rovaniemellä.
Innovaatiopalveluiden kehitystyön tuloksena yrityksille halutaan luoda valmis polku, jonka avulla niiden on helppo lähteä kehittämään uusia palveluita ja tuotteita Rovaniemellä.

Palvelumuotoilua puolestaan tehdään tiiviissä yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa. Kesän aikana Business Rovaniemi on käynyt yritysten kanssa keskusteluita siitä, millaisia innovaatiopalveluiden tarpeita niillä on. Syksyllä keskusteluihin kutsutaan mukaan lisää yrityksiä Jaakko Rantsin johdolla.

– Haluan päästä käynnistämään vuoropuhelun paikallisten yrittäjien kanssa nopeasti, Rantsi toteaa.

Yritykset pääsevät myös konkreettisesti osallistumaan kehitystyöhön: ensi keväänä on tarkoitus aloittaa uusien yrityspalveluiden testaus. Valmis palvelumalli lanseerataan vuoden päästä syksyllä.

Business Rovaniemi

• Rovaniemen kaupungin elinkeino- ja yrityspalvelut

• Auttaa yrittäjiä sijoittumaan, aloittamaan, kehittämään ja investoimaan Rovaniemellä

• Palvelut: yritysneuvonta, perustamis-, omistajanvaihdos-, kasvu- ja kansainvälistymispalvelut, innovaatio- ja kehittämispalvelut, aluekehitys- ja maaseutualueen koordinointi, kansainvälisten asioiden hoito sekä elinvoiman tiedotus ja viestintä. Avullamme löytyvät myös tila-, tontti-, hankinta- ja työllisyyspalvelut.

• Asiakaspalvelu: Ainonkatu 1, klo 8–16, puh. 040 120 6644, yrityspalvelut@rovaniemi.fi

www.businessrovaniemi.fi