Väkivallanteko: Tanskan po­lii­si: Useita uhreja am­pu­mi­ses­sa os­tos­kes­kuk­ses­sa Köö­pen­ha­mi­nas­sa – yksi pi­dä­tet­ty

Pelit: Pienen suo­ma­lai­sen studion ke­hit­tä­mä Skábma on en­sim­mäi­nen suuren mit­ta­kaa­van viih­teel­li­nen peli saa­mek­si

Kaup­pa­kes­kus­pääl­lik­kö Petra Kurtti aloit­taa työnsä haas­tei­den kes­kel­lä – Ro­va­nie­me­läi­sil­tä hän toivoo tukea pai­kal­li­sil­le kau­poil­le verk­ko-os­tos­ten sijaan

Vuosi sitten Sampokeskukseen visioitu ravintolamaailma tulee tuskin toteutumaan täysin suunnitelmien mukaan, kun korona sekoitti keskustan hotellihankkeet.

Petra Kurtti on Sampokeskuksen uusi kauppakeskuspäällikkö
Petra Kurtti on Sampokeskuksen uusi kauppakeskuspäällikkö
Kuva: Jouni Porsanger

Petra Kurtti aloitti tammikuussa Sampokeskuksen uutena kauppakeskuspäällikkönä, kun tehtävää aiemmin hoitanut Ahti Ylimäinen siirtyi eläkkeelle.

1. Mikä sai sinut hakeutumaan tehtävään ja millaisesta ammatillisesta taustasta siihen tulet?

– Olen Pohjois-Suomesta kotoisin, mutta työskennellyt Etelä-Suomessa kiinteistöalalla 12 vuotta. Näistä vuosista kolme työskentelin kauppakeskusten parissa pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Jyväskylässä. Palasin asumaan Rovaniemelle vuonna 2019. Opintoja minulla on kiinteistöjohtamisesta ja kiinteistöalan kirjanpidosta.

– Monipuolinen, laadukas ja turvallinen palvelu, sekä energiatehokkuus ja kierrätysasiat ovat minulle sydämen asioita, ja koen että tässä työssä niihin pääsee vaikuttamaan.

2. Miltä tuntuu aloittaa tehtävässä näin haastavana aikana?

– Kauppakeskusjohdon tehtävä on tukea ja auttaa yrittäjiä ja liikkeitä myös kriisin keskellä. Koronan vuoksi meillä, liikkeillä, kahviloilla ja ravintoloilla on paljon työtä palveluidemme markkinoimisessa ja myös sen viestimisessä, mitä kaikkea olemme tehneet koronaturvallisuuden eteen.

–Tietysti Covid-19-virus ja sen talousvaikutukset huolestuttavat minua, kuten ketä tahansa. Uskon, että tämä aika on tuonut kiinteistöliiketoimintaan ja ihmisten kanssakäymiseen inhimillisyyttä, ja se on varmasti hyvä voimavara ammattimaisen liiketoiminnan rinnalle.

–  Toivon, että rovaniemeläiset asiakkaamme ymmärtäisivät paikallisten palveluiden merkityksen ja tukisivat liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita käyttämällä niiden palveluita verkko-ostosten sijaan.
Petra Kurtti
Kauppakeskuspäällikkö, Sampokeskus

–  Toivon, että rovaniemeläiset asiakkaamme ymmärtäisivät paikallisten palveluiden merkityksen ja tukisivat liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita käyttämällä niiden palveluita verkko-ostosten sijaan. Näin saisimme pidettyä Rovaniemen palvelut elinvoimaisina tulevaisuutta varten.

3. Noin vuosi sitten Sampokeskus julkisti suunnitelman ravintolamaailman avaamisesta. Onko suunnitelmasta luovuttu?

– Ravintolatarjontaa pyritään monipuolistamaan ja tarjontaa lisäämään. Juuri avattu Espresso House onkin onnistunut esimerkki tästä. Ravintolamaailma tulee varmastikin hieman muuttumaan alkuperäisestä suunnitelmasta, mihin koronapandemia ja hotellihankkeen aikataulu vaikuttavat.

– Olemme käyneet virkeästi neuvotteluja tilojemme vuokraamisesta, mikä on luonut valoa kaamoksen keskelle.

Tausta

Sampokeskus

Kauppakeskus avattiin 14. helmikuuta 1990.

Omistajana erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I marraskuusta 2018 lähtien.

Trevianin suunnitelmana on rakentaa vähintään 20-kerroksinen hotellin Sampokeskuksen viereen Antinkulmaan.