LähiTapiola Lappi sponsoroi urheiluseuroja, jakaa turvallisuustuotteita ja kouluttaa sankareita – ”Pienet teot voivat tuottaa suuria säästöjä” - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

LähiTapiola Lappi sponsoroi urheiluseuroja, jakaa turvallisuustuotteita ja kouluttaa sankareita – ”Pienet teot voivat tuottaa suuria säästöjä”

Lappilaisten oma elämänturvayhtiö, LähiTapiola Lappi on aidosti läsnä asiakkaidensa arjessa. Paikallinen elämänturvayhtiö huolehtii lappilaisten terveydestä ja turvallisuudesta ennakoivalla otteella minkä osoittavat monet merkittävät vastuullisuusteot.

LähiTapiola Lapin ammattilaisille paikallisuus on kaikki kaikessa. – Toimimme 13 paikkakunnalla Lapin alueella työllistäen ja palvellen paikallisia ihmisiä. Vahvuutemme on siinä, että olemme lappilaisten oma elämänturvayhtiö ja aina lähellä asiakkaitamme, LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela perustelee.

LähiTapiola Lapin ammattilaisille paikallisuus on kaikki kaikessa. – Toimimme 13 paikkakunnalla Lapin alueella työllistäen ja palvellen paikallisia ihmisiä. Vahvuutemme on siinä, että olemme lappilaisten oma elämänturvayhtiö ja aina lähellä asiakkaitamme, LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela perustelee.

– Kuka olisi kymmenen vuotta sitten tarvinnut tai halunnut vakuutusta esimerkiksi tietoturvahyökkäyksiä vastaan? kysyy LähiTapiola Lapin hallintoneuvoston puheenjohtaja Jarmo Pietilä.

Vastaus on retorinen ja ilmiselvä: tuskin kukaan. Mutta digiajan myötä sekin tarve on tullut ajankohtaiseksi ja LähiTapiola Lappi on asiakkailleen uskollisena vastannut tarpeeseen. Lappilaisten terveyteen ja turvallisuuteen panostava elämänturvayhtiö pyrkii olemaan asiakkaiden arjessa aidosti läsnä.

– Olemme lähellä lappilaisia ja laajan konttoriverkoston avulla tarjoamme henkilökohtaista palvelua ympäri koko Lapin. Kannamme osuutemme yhteiskuntavastuusta ja omalla panoksellamme olemme mukana vaikuttamassa lappilaisten elämään, Pietilä muotoilee.

Pieniä tekoja ja suuria säästöjä

LähiTapiola Lappi on ajassa kiinni ja monessa mukana. Yhtiö toteuttaa merkittäviä yhteisvastuullisia tekoja Lapin vaihtelevien sesonkien ja asiakkaiden tarpeen mukaan lähtökohtana onnettomuuksien ja ongelmien ennaltaehkäisy. Kyse on konkreettisista arjen teoista, jotka voivat pelastaa päivän tai jopa hengen.

– Toiminnassamme korostuvat vahinkojen ennaltaehkäisy ja taloudellinen varautuminen. Pienet teot voivat tuottaa suuria säästöjä, Pietilä korostaa.

Siitä esimerkkinä ovat LähiTapiola Lapin järjestämät, suuren suosion saavuttaneet sankarikoulutukset. Viime vuonna koulutukseen osallistui 730 koululaista minkä lisäksi koulutusta tarjottiin kymmenille muille asiakasryhmille. Yhtiö pyrkii korostamaan ensiaputaitojen merkitystä elämänturvan takaamisessa.

– Jos minulla olisi valtaa, katsoisin sankarikoulutukset ja ensiaputaidot pakollisiksi kaikille, itsekin partioaikojen peruja olevia ensiaputaitojaan sankarikoulutuksessa päivittänyt Pietilä ynnää.

Muitakin sankaritekoja on tehty. LähiTapiola Lappi tukee esimerkiksi vesiliikenteen kehitystyötä ja jakaa asiakkailleen pelastusrenkaita ja -ämpäreitä yhteistyössä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kanssa. Lisäksi yhtiö on jo vuosien ajan antanut tukensa lapsia ja nuoria pyöräilykypäränkäyttöön kannustavalle Meri-Lapin kypäräkampanjalle.

– Tuemme monipuolisesti muun muassa lasten harrastustoimintaa, urheiluseuroja ja erilaisia tapahtumia. Tällä hetkellä sponsoroimme esimerkiksi sekä omiin arvoihimme että ajankohtaisiin ympäristöteemoihin sopivaa Pidä Lappi Siistinä -hanketta, LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela mainitsee.

Yhteistyö paikallisten oppilaitosten kanssa on yhtä lailla aktiivista. Viime vuonna LähiTapiola lahjoitti Lapin Ammattikorkeakoulu -konsernille 60 000 euroa.

Olen itsekin osallistunut LähiTapiola Lapin sankarikoulutukseen. Ensiaputaitoni ovat partioaikojen peruja, joten niitä täytyy aika ajoin päivittää. Jos valtaa olisi, katsoisin sankarikoulutukset ja ensiaputaidot pakollisiksi kaikille, LähiTapiola Lapin hallintoneuvoston puheenjohtaja Jarmo Pietilä toteaa.

Aina asiakkaiden asialla

Kynnys elämänturvayhtiön ja asiakkaiden välillä on laskettu mahdollisimman matalaksi: ajankohtaiset tiedotusasiat koskien esimerkiksi talvikauden liukkaita kelejä ja pimeässä ajamista julkaistaan muun muassa helposti saatavilla olevilla sosiaalisen median kanavilla. Talvikaudella LähiTapiola Lappi tukee myös liikenneturvallisuuden edistämiseen tähtääviä talviajo- ja liikenneturvaoppaita tienkäyttäjien tueksi.

– Liikenneturvallisuus tulee tänä vuonna olemaan meillä vahvasti esillä. Panostamme suojateiden turvallisuuteen ja jaamme satoja heijastimia ja turvaliivejä päiväkodeille, kouluille, seuroille ja tapahtumiin edellisvuosien tapaan, Pietilä mainitsee.

LähiTapiola Lapin toiminta ja palvelut räätälöidään aina ajankohtaiseen tarpeeseen ja ajan kuvaan sopivaksi. Sen osalta myös asiakaspalautetta kerätään ja kartoitetaan jatkuvasti.

– Tuotteita ja palveluja kehitetään ja asiakastyytyväisyyttä kartoitetaan koko ajan. Jatkon osalta voimme sanoa, että tulemme edelleenkin panostamaan vahvasti liikenneturvallisuuteen erityisesti mitä tulee kevyenliikenteen kulkijoihin, Pietilä esittää.

– Olemme asiakkaiden omistama yhtiö, jonka missiona on tehdä Lapissa elämisestä mahdollisimman terveellistä ja turvallista. Siihen myös vastuullisuustekomme tähtäävät, Salmela ynnää.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös