Koronaseuranta: Suo­mes­sa 612 uutta tar­tun­taa, Län­si-Poh­jas­sa monen tar­tun­nan lähde on jäänyt epä­sel­väk­si

Eläimet: Tor­nios­sa ka­don­nut­ta Paa­vo-koi­raa et­sit­tiin viisi päivää – lopulta Paavo löytyi, mutta louk­kaan­tu­nee­na

Mainos

Kauniin Tor­nion­joen var­rel­la si­jait­se­va Hotelli Joen­ta­lo hurmaa his­to­rial­laan – ”Tar­joam­me ma­joi­tus­pal­ve­lui­den lisäksi avaimet käteen -kou­lu­tus- ja ko­kous­pa­ke­tit vaa­ti­vam­paan­kin tar­pee­seen”

Tornion läheisyydessä sijaitseva Hotelli Joentalo tunnetaan mainiona paikkana järjestää niin kokoukset, seminaarit kuin perhe- ja yritysjuhlat. Myös majoittuminen onnistuu viihtyisässä hotellissa, joka hurmaa kävijän sen historiallisella sijainnillaan ja tarinoillaan.


Hotelli Joentalossa vierailija otetaan vastaan sydämellisellä, peräpohjalaisella vieraanvaraisuudella. ”Kokouksia ja tapahtumia varten saat tilattua kaiken saman katon alta”, Joentalon asiakaspalvelupäällikkö Marja-Leena Dunder ja erityisasiantuntija Riikka Fisk kertovat.
Hotelli Joentalossa vierailija otetaan vastaan sydämellisellä, peräpohjalaisella vieraanvaraisuudella. ”Kokouksia ja tapahtumia varten saat tilattua kaiken saman katon alta”, Joentalon asiakaspalvelupäällikkö Marja-Leena Dunder ja erityisasiantuntija Riikka Fisk kertovat.

Kauniin, vehreän miljöön siimeksessä sijaitseva Hotelli Joentalo on toivottanut niin matkailijat, kokoustajat kuin juhlavieraatkin nauttimaan Tornionlaakson tunnelmasta jo yli 30 vuoden ajan.

Samassa idyllisessä pihapiirissä sijaitseva Peräpohjolan Opisto on ollut toiminnassa jo vuodesta 1901 lähtien – ensi vuonna Opistolla tulee 120 vuotta täyteen. Pihapiirin kauniit puurakennukset antavatkin viitteitä saapuville kävijöille alueen pitkästä historiasta.

– Ravintolamme Hanna Å on saanut nimensä oululaisen neiti Hanna Åströmin mukaan, joka vuonna 1901 lahjoitti silloiset Fältförsin eli Rönnbergin ja Rantalempeän tilat Peräpohjolan Kansanopiston Kannatusyhdistykselle. Tämän lahjoituksen myötä ratkesi myös Peräpohjolan opiston lopullinen sijainti, ja opisto sijaitsee samalla paikalla vielä tänäkin päivänä, Joentalon ja Peräpohjolan Opiston asiakaspalvelupäällikkö Marja-Leena Dunder esittelee.

Nykyisin Kannatusyhdistyksen omistuksessa on myös Hotelli Joentalo, jonka kautta järjestyy niin majoitus-, juhla- ja kokouspalvelut.

– Joentalossa näkyy vahvasti historian ja perinteiden arvostus. Vuosien varrella rakennuksia on kunnostettu ja remontoitu, mutta toki vanhaa kunnioittaen, Dunder muistuttaa.

Joentalon kokous- ja juhlatilat on nimetty Peräpohjolan Opistossa vaikuttaneiden rehtoreiden mukaan. Hotellin puoli on taas nimetty johtajattaren ja opettajana toimineen Eeditin mukaan.

– Talon rikas historia ja Tornion kaunein sijainti erottavat Joentalon muista alueen toimijoista. Paikan tarinat kiinnostavat myös usein kävijöitämme, mikä on todella hieno asia ja mielellämme niistä kerrommekin, Peräpohjolan Opiston erityisasiantuntija Riikka Fisk toteaa hymyillen.

”Ravintola Hanna Å on saanut nimensä opiston tilat vuonna 1901 lahjoittaneen neiti Hanna Åströmin mukaan.”
”Ravintola Hanna Å on saanut nimensä opiston tilat vuonna 1901 lahjoittaneen neiti Hanna Åströmin mukaan.”

Haastavatkin kokoustoiveet onnistuvat

Joentalosta löytyy erityisen pitkä kokemus kokousten, tapahtumien ja seminaarien järjestämisestä.

Myös yksityistilaisuudet onnistuvat, kuten ristiäiset, syntymäpäivät, sukujuhlat, häät ja muistotilaisuudet.

– Olemme saaneet asiakkailtamme palautetta vuosien saatossa, että he ovat arvostaneet erityisesti yksilöllistä ja joustavaa palvelua, lähes 30 vuoden ajan Joentalossa työskennellyt Dunder kertoo.

– Toimimme joustavasti ja nopeasti. Räätälöimme ja valmistelemme paketin aina alusta loppuun saakka. Haastavimmatkin toiveet olemme saaneet onnistumaan pyynnöstä, Dunder lisää.

Kokous- ja juhlapalveluiden lisäksi Peräpohjolan Opisto ja Joentalo tarjoavat yrityksille räätälöityjä koulutuspalveluita.

– Järjestämme yhä enemmän asiakkaillemme avaimet käteen-koulutuspaketteja, joissa yhdistyvät kaikki talon palvelut. Hoidamme asiakkaiden puolesta kouluttajien etsinnän, ilmoittautumisen, tiedottamisen, majoitukseen- ja ruokailuun liittyvät asiat sekä aulapalvelut. Riittää, kun asiakas tietää teeman, jonka ympärille koulutus rakennetaan. Asiakkaan ei tarvitse käytännössä tehdä paljoa. Toimimme linkkinä välissä ja hoidamme asiakkaalle kaiken tarvittavan, Fisk esittelee.

– Teemme yhteistyötä myös alueen muiden toimijoiden kanssa. Saamme näin toteutettua erilaiset aktiviteetit sekä iltaohjelman kätevästi mukaan pakettiin. Meiltä löytyy myös yrityksille erilaisia aktiviteetteja, joita voidaan yhdistää esimerkiksi yrityksen kick off -tapahtuman virallisen osion oheen. Toiminnallisella aktiviteetilla saa edistettyä luontevasti työyhteisötaitoja, ja tämä jos mikä saa porukan heittäytymään, Fisk muistuttaa hymyillen.

Lämminhenkinen tunnelma ja viehättävä miljöö kauniin Tornionjoen varrella kutsuvat vierailijan viihtymään pidemmäksikin aikaa Hotelli Joentaloon. ”Sijaitsemme Tornion kauneimmalla paikalla.”
Lämminhenkinen tunnelma ja viehättävä miljöö kauniin Tornionjoen varrella kutsuvat vierailijan viihtymään pidemmäksikin aikaa Hotelli Joentaloon. ”Sijaitsemme Tornion kauneimmalla paikalla.”

Erinomaiset puitteet kokouksia ja tapahtumia varten

Tiloista ja tilasta ei varmastikaan tule pula Joentalolla. Yritys tarjoaa alueen suurimmat kokous- ja juhlatilat, jopa 800 hengelle.

– Juhlatilat ja -palvelut muokataan aina kullekin juhlaseurueelle sopivaksi, olipa kyseessä sitten 40 hengen pikkujoulut tai 800 hengen buffet-tilaisuus, Dunder esittelee.

Eri kokoisia luentosaleja löytyy 5 kappaletta. Suurimmat luentosalit Kalle ja Reino ovat kätevästi vierekkäin, joten kyseiset tilat ovat yhdistettävissä.

– Tilojen perusvarustukseen kuuluu fläppitaulu, videotykki, langaton verkkoyhteys sekä IT-tuki. Jos ongelmia ilmenee, löytyy ratkaisu aina tällöin nopeasti talon sisältä, Dunder muistuttaa.

Joentalosta löytyy kokous- ja juhlatilojen lisäksi saunaosasto uima-altaineen, missä voi rentoutua pitkän kokouspäivän jälkeen.

– Parkkipaikoistakaan ei tarvitse huolehtia, sillä paikkoja löytyy riittävästi. Talvisin jopa lämmityspaikkoja.

Joentalo tarjoaa monipuoliset ja toimivat kokous- ja juhlatilat alkaen 10 henkilön tilasta yli 370 henkilöä vetävään auditorioon. ”Jokainen huone sisältää tämän päivän vaatimukset täyttävän tekniikan.” Joentalo tarjoaa monipuoliset ja toimivat kokous- ja juhlatilat alkaen 10 henkilön tilasta yli 370 henkilöä vetävään auditorioon. ”Jokainen huone sisältää tämän päivän vaatimukset täyttävän tekniikan.”
Joentalo tarjoaa monipuoliset ja toimivat kokous- ja juhlatilat alkaen 10 henkilön tilasta yli 370 henkilöä vetävään auditorioon. ”Jokainen huone sisältää tämän päivän vaatimukset täyttävän tekniikan.”
Joentalo tarjoaa monipuoliset ja toimivat kokous- ja juhlatilat alkaen 10 henkilön tilasta yli 370 henkilöä vetävään auditorioon. ”Jokainen huone sisältää tämän päivän vaatimukset täyttävän tekniikan.”

Herkullinen kotiruokatarjoilu Hanna Å:ssa

Herkullinen kotiruoka on Joentalon yksi vahvuuksista kokousten ja tilaisuuksien järjestelyjen onnistumisessa.

Ravintola Hanna Å:n keittiössä osaavien leipureiden ja kokkien käsissä valmistuvat herkulliset ruoat ja leivokset niin tapahtumia, kokouksia, juhlia kuin hotellivierailijoitakin varten.

–  Tapahtumia varten keittiöhenkilökunta ottaa aina huomioon mahdolliset allergiat. Asiakas voi räätälöidä menun omien toiveidensa mukaan, Dunder muistuttaa.

Joentalo toimittaa myös tilausruokia ja -kakkuja Tornion seudulle. Ravintola Hanna Å:sta voit tilata esimerkiksi valmiit täytekakut, kahvileivät, voileipäkakut, kiusaukset, salaatit ja muut ruoat, jotka kaikki valmistetaan huolella alusta lähtien omassa keittiössä.

– Uutuutena meillä käynnistyy ravintolatuotteiden ulosmyynti syyskuussa. Palvelu voi olla erityisen suuri apu perheille heidän hektiseen arkeensa. Ravitsevan kotiruoan voi tilata helpoiten soittamalla meille. Laitamme lisätietoja ulosmyynnistä nettisivuillemme lähempänä syyskuuta.

Hanna Å:sta on tavoitteena myös kehittää vähähiilinen ravintola. EAKR-rahoitteinen VÄHEÄ-hanke on alkanut viime vuonna.

– Tarjoamme tulevaisuudessa ruokaileville vähähiilisiä aterioita ja haluamme tehdä näkyväksi sitä, millaisilla valinnoilla kuluttaja voi tehdä ilmaston ja ravitsemuksen kannalta hyviä valintoja. Investoimme muuan muassa uuteen jakelulinjastoon ja astioiden palautusjärjestelmään, joka mahdollistaa ruokahävikin minimoimisen ja entistä energiatehokkaamman keittiön, Dunder esittelee.

Pientä pintaremonttia ja uusia kalusteita

Joentalossa on otettu huomioon myös koronan tuomat ohjeistukset. Heti Joentalon aulaan astuessa, voi tulija nähdä pinkeillä ilmapalloilla luodun muistutuksen 1-2 metrin turvavälistä.

– Tilamme ovat väljiä, joten kokoukset ja tapahtumat on mahdollista järjestää ohjeistuksien mukaisesti. Henkilökuntamme huolehtii aktiivisesti tilojen hygieniasta.

– Olemme porrastaneet myös opiston opiskelijoiden, hotellivierailijoiden sekä kokoustajien ruoka-ajat, mutta toki asiakaan halutessa voi ruoan noutaa linjastosta ja syödä esimerkiksi omassa huoneessa tai ulkona säiden salliessa. Voimme tarjoilla myös kokousaamukahvit suoraan luentosaleissa. Vältämme näin ylimääräisiä kohtaamisia, ja asiakkaatkin varmasti arvostavat tätä, Dunder toteaa.

Hotelli Joentalon Eedit tarjoaa majoittujille ja kokousvieraille hotellitasoisia kahden hengen huoneita, joissa voi ladata akkuja kokous- tai seminaaripäivien välissä tai levähtää lomamatkan varrella. Huoneissa on wc, hiustenkuivaaja, suihku, jääkaappi sekä maksuton wifi-yhteys. ”Huoneet ovat käyneet läpi pintaremontin kevään ja kesäkuukausien aikana.”
Hotelli Joentalon Eedit tarjoaa majoittujille ja kokousvieraille hotellitasoisia kahden hengen huoneita, joissa voi ladata akkuja kokous- tai seminaaripäivien välissä tai levähtää lomamatkan varrella. Huoneissa on wc, hiustenkuivaaja, suihku, jääkaappi sekä maksuton wifi-yhteys. ”Huoneet ovat käyneet läpi pintaremontin kevään ja kesäkuukausien aikana.”

Ohjeistusten lisäksi koronan vaikutukset ovat näkyneet Hotelli Joentalon puolella. Kun korona keväällä iski, päätti Joentalo aloittaa pintaremonttiprojektin Eeditissä: pintoja maalattiin, seiniä tapetoitiin ja kalusteita uusittiin.

– Yllätykseksi heinäkuusta tuli kuitenkin todella kiireinen ja lomalaiset löysivät meidät hienosti. Remontti oli tällöin jo onneksi loppusuoralla, ja nyt kaikki alkaa olemaan viimeistä silausta vaille valmista, Dunder kertoo.

Joentalosta löytyy yhteensä 30 viihtyisää, hyvin varusteltua ja tilavaa huonetta 1-3 henkilölle. Pihatasossa sijaitsee kaksi kahden hengen inva-huonetta.

– Hienointa tässä projektissa on ollut huomata se, kuinka koko henkilökuntamme on ollut apuna, ihan kokkia ja talonmiestä myöten. Koko talo on ollut valmis auttamaan samalla tavoin kuin he ovat aina apuna asiakkaillemmekin, Fisk ja Dunder toteavat hymyillen.

– Tervetuloa lämpimästi majoittumaan meille Hotelli Joentaloon. Kannattaa myös olla rohkeasti yhteydessä kokouspaketeista. Räätälöidään teille juuri sopiva paketti!

Infoboksi:

Varaa yöpyminen täältä >>

Hotelli Joentalo

Peräpohjolan Opisto

Kivirannantie 13-15

95410 TORNIO

www.joentalo.com

Sijainti

Peräpohjolan Opisto sijaitsee Torniossa, Tornionjoen rannalla Revontultentien varrella (VT 21) n. 3 km päässä keskustasta. Kemiin on matkaa 23 km.

Tiedustelut ja varaukset

p. 040 536 4423

p. 040 634 2591

info@joentalo.com

Myyntipalvelu avoinna ma-pe klo 8–16