Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Kä­ti­löi­den huoli ei näy va­hin­ko­il­moi­tuk­sis­sa – Viime vuonna kor­vauk­sia mak­set­tiin 18 ta­pauk­ses­sa, jotka liit­tyi­vät ala­tie­syn­ny­tyk­siin tai kei­sa­ri­leik­kauk­siin

Potilasvakuutuskeskus ratkaisi viime vuonna reilut sata synnytykseen liittyvää vahinkoilmoitusta. Korvatuissa tapauksissa yleensä kyse on sellaisesta hoitovirheestä, joka olisi voitu välttää.

Potilasvakuutuskeskus ratkaisi viime vuonna kaikkiaan 113 alatiesynnytyksiin ja keisarileikkauksiin eli sektioihin liittyvää vahinkoilmoitusta. Ratkaistuista tapauksista 70 koski alatiesynnytyksiä ja 43 sektioita.

Korvauksia maksettiin 18 tapauksessa, joista 14 oli sattunut alatiesynnytyksen ja neljä sektion yhteydessä.

– Yleensä korvauksen perusteena on synnytyksen aikana tapahtunut hoitovahinko, josta on aiheutunut henkilövahinkoa äidille tai vauvalle, Potilasvakuutuskeskuksen johtaja Minna Plit-Turunen sanoo.

Synnytyksiin liittyvien vahinkoilmoitusten määrä on pysynyt tasaisena viimeiset reilut kymmenen vuotta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.