pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Kä­ti­löi­den huoli ei näy va­hin­ko­il­moi­tuk­sis­sa – Viime vuonna kor­vauk­sia mak­set­tiin 18 ta­pauk­ses­sa, jotka liit­tyi­vät ala­tie­syn­ny­tyk­siin tai kei­sa­ri­leik­kauk­siin

Potilasvakuutuskeskus ratkaisi viime vuonna reilut sata synnytykseen liittyvää vahinkoilmoitusta. Korvatuissa tapauksissa yleensä kyse on sellaisesta hoitovirheestä, joka olisi voitu välttää.

Potilasvakuutuskeskus ratkaisi viime vuonna kaikkiaan 113 alatiesynnytyksiin ja keisarileikkauksiin eli sektioihin liittyvää vahinkoilmoitusta. Ratkaistuista tapauksista 70 koski alatiesynnytyksiä ja 43 sektioita.

Korvauksia maksettiin 18 tapauksessa, joista 14 oli sattunut alatiesynnytyksen ja neljä sektion yhteydessä.

– Yleensä korvauksen perusteena on synnytyksen aikana tapahtunut hoitovahinko, josta on aiheutunut henkilövahinkoa äidille tai vauvalle, Potilasvakuutuskeskuksen johtaja Minna Plit-Turunen sanoo.

Synnytyksiin liittyvien vahinkoilmoitusten määrä on pysynyt tasaisena viimeiset reilut kymmenen vuotta.

Vuosittain ratkaistujen synnytysvahinkoja koskevien vahinkoilmoitusten määrät liikkuvat sadan kappaleen molemmin puolin.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi