Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kar­toi­tuk­set li­sää­vät tietoa met­sä­luon­nos­ta

Lapin Kansan pääkirjoituksessa (22.3.) kritisoitiin voimakkaasti Greenpeacen toimintaa metsien suojelun edistämiseksi. Perusväittämä näyttää olevan, että Greenpeacen tekemä metsien luontoarvojen kartoittaminen johtaa omistusoikeuden loukkauksiin.

Kuva Greenpeacen toiminnasta on virheellinen. Kukaan ei ota haltuun keneenkään metsiä, vaan kartoittajat tuottavat luontokartoituksillaan – monien muiden luontokartoitushankkeiden tavoin – tietoa metsäluonnon uhanalaisesta monimuotoisuudesta. Toiminta keskittyy Metsähallituksen hallinnoimiin metsiin.

Sen lisäksi selvitetään isojen yhteismetsien, yhtiöiden ja kuntien metsien luontoarvoja. Tarkoitus on tehdä arvoja tunnetuksi ja edistää uhanalaisen metsäluonnon suojelua loukkaamatta omistusoikeutta tai yksityishenkilöiden tietosuojaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.