pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kar­hun­met­säs­tys päättyi myös län­ti­sel­lä po­ron­hoi­toa­lueel­la: samaan aikaan am­mut­tiin kaksi karhua

Karhunmetsästys on päättynyt nyt myös läntisellä poronhoitoalueella. 15 karhun alueellinen kiintiö täyttyi keskiviikkoaamuna. Kiintiötä oli jäljellä yhden karhun verran, kun viimeiset kaksi karhua saatiin saaliiksi lähes samanaikaisesti aamulla Taivalkoskella ja Pudasjärvellä.

Kiintiön ylittyminen yhdellä karhulla ei tässä tapauksessa aiheuta jatkotoimenpiteitä.

Kiintiö ylittyi läntisen poronhoitoalueen osalta vastaavalla tavalla vuonna 2014, jolloin 12 karhun kiintiö ylittyi kahdella lumen sataessa maahan syyskuun loppupuolella.

Läntisellä poronhoitoalueella kaadettiin tänä syksynä 20.8. alkaneessa karhunmetsästyksessä yhteensä 16 karhua, joista viisi Puolangalla, neljä Kemijärvellä ja yksi karhu myös Kittilässä, Kolarissa, Posiolla, Ranualla, Tervolassa, Taivalkoskella ja Pudasjärvellä.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa