siitepöly: Koivun sii­te­pö­ly vaivaa jo La­pis­sa­kin, mutta voi­mak­kain vaihe on vielä edessä

tulvat: Kaa­re­su­van­nos­sa tulviva Muo­nion­jo­ki saattaa kat­kais­ta Ruotsin ra­ja­tien maa­nan­tai­na tai tiis­tai­na

Kanye West il­moit­tau­tui Twit­te­ris­sä Yh­dys­val­tain pre­si­dent­ti­ki­saan – Ei ole aivan varmaa, oliko rap­täh­ti to­sis­saan il­moit­tau­tues­saan Trumpin haas­ta­jak­si neljä kuu­kaut­ta ennen vaaleja

Maailman myydyimpiin artisteihin kuuluva West on esiintynyt muun muassa Pori Jazzeilla.

Yhdysvaltain presidentinvaalit järjestetään marraskuun alussa. Istuva presidentti Donald Trump sai nyt yllättävän haastajan.
Yhdysvaltain presidentinvaalit järjestetään marraskuun alussa. Istuva presidentti Donald Trump sai nyt yllättävän haastajan.
Kuva: Joel Maisalmi

Yhdysvaltalainen raptähti Kanye West ilmoittautui lauantaina USA:n presidenttikilpailuun. West ilmoitti aikeistaan Twitterissä. Tosin ei ollut selvää, oliko West tosissaan ilmoittautuessaan kilpailuun neljä kuukautta ennen vaaleja ja onko hän täyttänyt tarvittavia virallisia papereita.

Monissa osavaltioissa itsenäisten ehdokkaiden asettautuminen ehdokkaaksi on vielä mahdollista.

– Meidän täytyy toteuttaa Amerikan lupaus luottamalla Jumalaan, yhdistämällä visiomme ja rakentamalla tulevaisuuttamme, West kirjoitti Twitterissä.

Hän oli lisännyt viestiin emojin Amerikan lipusta ja hashtagin "#2020VISION"

Sähköautoyhtiö Teslan Elon Musk antoi tukensa

43-vuotias West on vaimonsa Kim Kardashian Westin kanssa vieraillut presidentti Donald Trumpin luona Valkoisessa talossa ja hän onkin aiemmin tukenut Trumpia.

West sai jo tukea sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtajalta Elon Muskilta.

Pori Jazzeilla kesällä 2006 esiintynyt West on yksi maailman myydyimmistä artisteista. Hän on julkisuudessa kertonut muun muassa kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään.