Suomen Nato-jäsenyys: Suomi ja Ruotsi ovat Naton tark­kai­li­ja­jä­se­niä – liit­ty­mis­pöy­tä­kir­jat on al­le­kir­joi­tet­tu

kolumni: Uusiin ta­loi­hin lisää pyö­rä­ti­laa, miten van­hoi­hin? – Si­joi­tus pyö­rä­va­ras­toi­hin voi nostaa talon arvoa

Tilaajille

Kän­nyk­kä­tie­dot pal­jas­ta­vat suo­ma­lais­ten läh­te­neen Lappiin en­ti­seen malliin huo­no­ne­vas­ta ko­ro­na­ti­lan­tees­ta huo­li­mat­ta – "Luu­li­si, ettei ko­ro­na­vi­rus hyökkää la­dul­la"

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkärin Markku Broasin mukaan vaikuttaa siltä, että etelän talvilomaviikolla Lappiin matkustaneet ovat toimineet vastuullisesti. Hän on silti huolissaan koronaviruksen brittimuunnoksen leviämisestä Lappiin.

Levin hiihtohissille syntyi pitkä jono viime viikolla.
Levin hiihtohissille syntyi pitkä jono viime viikolla.
Kuva: Pekka Aho

Lapin hiihtokeskuksiin matkusti tänä vuonna suunnilleen yhtä paljon suomalaisia lomailijoita etelän talvilomaviikon aikana kuin viime vuonna.

Asia selviää, kun vertailee kävijämääriä Lapin kunnissa, joissa on suosittuja hiihtokeskuksia, vuoteen 2020. Kyseessä on karkea arvio, joka perustuu Telia Crowd Insights -palvelun Lännen Medialle toimittamiin anonyymeihin liikkumisvirta- ja ihmismäärätilastoihin.