Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Urheilu: RoKi tuup­paa­mas­sa Pe­li-Kar­hut ke­sä­lo­mal­le – kak­kos­erä oli neljän maalin herk­ku­het­ki

Vaalit: Lap­pi­lai­set ovat ah­ke­rim­pia en­nak­ko­ää­nes­tä­jiä koko maassa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kan­na­tan kor­ko­jen ve­ro­vä­hen­nys­oi­keut­ta

Kari Kannala kirjoitti (LK 27.1.) kriittiseen sävyyn asuntolainan korkojen verovähennysoikeuden palauttamisesta. Poliitikoista tätä lienee viimeksi pitänyt esillä Annika Saarikko (kesk.). Oli väläytys vaalitäky tai ei, asuntolainan korkojen verovähennys on kannatettava asia.

Kannalan mukaan kyseessä on tulonsiirto omistusasujille. Niin onkin, ja samalla se on tulonsiirto useille lapsiperheille, sillä asunnon hankkiminen kuuluu perheen perustamiseen. Toisekseen tulonsiirtojahan saavat asumistukien muodossa myös pienituloiset vuokralaiset jopa siten, että tuet ovat korkeammat kalliimmilla alueilla – ja tuet valuvat vuokranantajien taskuihin. Asumistukia Kannala vaati nostettavaksi, mikä kasvattaisi vuokranantajien tuloja entisestään eikä se ainakaan inflaatiota helpottaisi.

On myös erikoista vastustaa omistusasumisen verotukea siksi, että lainan korot ovat täysin verovähennyskelpoisia, jos kyseessä on sijoitusasunto. Tällöin verovähennys perustellaan tulonhankkimisvähennyksenä, mutta kansantalouden kannaltahan pääasia on hyödyke, joka on molemmissa sama, nimittäin asuminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.