Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kan­na­tan kor­ko­jen ve­ro­vä­hen­nys­oi­keut­ta

Kari Kannala kirjoitti (LK 27.1.) kriittiseen sävyyn asuntolainan korkojen verovähennysoikeuden palauttamisesta. Poliitikoista tätä lienee viimeksi pitänyt esillä Annika Saarikko (kesk.). Oli väläytys vaalitäky tai ei, asuntolainan korkojen verovähennys on kannatettava asia.

Kannalan mukaan kyseessä on tulonsiirto omistusasujille. Niin onkin, ja samalla se on tulonsiirto useille lapsiperheille, sillä asunnon hankkiminen kuuluu perheen perustamiseen. Toisekseen tulonsiirtojahan saavat asumistukien muodossa myös pienituloiset vuokralaiset jopa siten, että tuet ovat korkeammat kalliimmilla alueilla – ja tuet valuvat vuokranantajien taskuihin. Asumistukia Kannala vaati nostettavaksi, mikä kasvattaisi vuokranantajien tuloja entisestään eikä se ainakaan inflaatiota helpottaisi.

On myös erikoista vastustaa omistusasumisen verotukea siksi, että lainan korot ovat täysin verovähennyskelpoisia, jos kyseessä on sijoitusasunto. Tällöin verovähennys perustellaan tulonhankkimisvähennyksenä, mutta kansantalouden kannaltahan pääasia on hyödyke, joka on molemmissa sama, nimittäin asuminen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita