Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Rikos: Vä­ki­val­tai­nen ve­lan­pe­rin­tä Ro­va­nie­mel­lä toi 37-vuo­tiaal­le nai­sel­le reilut kaksi vuotta van­keut­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kak­sois­voit­to nuo­rem­man Korven talliin Jy­väs­ky­läs­sä

Jyväskylä
Hannu Torvinen (vas.) ohjasti One Ofin voittoon.
Hannu Torvinen (vas.) ohjasti One Ofin voittoon.
Kuva: Merja Ahola-Turpeinen/Hippos

Hannu-Pekka Korpi arveli lauantaina Jyväskylässä juuri ennen tammojen Kasvattajakruunu-finaalin starttia, että kaksoisvoittokin on mahdollinen, jos kaikki menee ihan nappiin.

Nappiin meni, ja Korpi nappasi tallin kaksikolla upeasti 31 500 euron tilin. One Of piti Hannu Torvisen ajamana sisäradalta vaivatta keulapaikan, ja tallikaveri Madame De Vieki tuli Santtu Raitalan opastamana rinnalle. Matkalla mentiin odotetun verkkaisesti.

– One Of lähti tosi hyvin liikkeelle, ohjastaja Torvinen kommentoi.

Loppua pisteltiin hienosti 13-vauhtia, ja One Of piti tallikaverinsa takanaan.

– Mekin tultiin täysiä loppua, mutta hienosti tamma pystyi siihen iskemään. Heti, kun ajoin hevosella ensimmäisen kerran, siitä jäi hyvä fiilis. Se osaa kilpailemisen, vaikkei ehkä viimeksi ollut ihan parhaimmillaan. Ajattelin, että tänään meidän pitäisi pystyä olemaan lähellä, Torvinen kuvaili.

One Of on Hevostila Rajalan kasvatti, ja sen takaa löytyy Vermon takavuosien valmentajalegenda Pentti Parkkonen.

Perttunen sai hyvät selät eteensä

Tammaderbyssä suosikkipari Huisi Hippu ja Hentun Liisa vetivät rinnakkain hurjaa tempoa. Pitkään näyttikin siltä, että kaksikko ratkaisee keskenään kisan voiton, mutta viimeisen sanan sanoi Tapio Perttusen tallin pelaamaton Tuliveera.

– Sain hyvät selät eteeni. Tiesin, ettei tarvitse höntyillä mihinkään. Aika jännää loppusuora oli. Mietin siinä, että uskaltaako löysätä ja voiko käskeä. Laukka olisi ollut karmea juttu, ja silloin itku olisi päässyt Tapiolla,  Perttunen veisteli.

Christa Packalénin valmentama Let’s Get It Up pääsi kärkipaikalle, josta se karkasi muilta. Sitä ohjastanut Hannu Torvinen ei sentään putsannut ihan koko pöytää, kun synttärisankari Santtu Raitala kaasutti Interlude Fermin kyydissä ykköseksi. Torvisen suosikki Williamsburg kiri kovaa, mutta hävisi kymmenen senttiä.

Seppo Suurosen tallin Vauhtis oli elementissään. Se paiskasi päätöspuolikkaalla ulkokautta keulaan ja karkuun. Dozen Of Oysters toi Ojanperän talliin toisen voiton, ja iltapäivä päättyi Heikki Mikkosen kasvatin Tinderin juhliin.