Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kai­vos­lain muu­tos­eh­do­tus­ta kor­jat­ta­va

Hallituksen esitys kaivoslain muuttamisesta on eduskunnan käsiteltävänä.

Myönteistä on, että esitetyt muutokset vahvistavat kuntien mahdollisuuksia päättää, haluavatko ne kaivosten toimivan kunnan alueella. Kaivosluvan edellytyksenä olisi kunnan hyväksymä yleis- tai asemakaava.

Suomi tarvitsee sekä kaivosteollisuutta että matkailua. Yksi Suomen matkailun vahvuuksista on puhdas luonto. Kaivokset ja puhdas luonto sopivat huonosti yhteen. Kaivostoiminta ei sovi luontoarvoiltaan ainutlaatuisiin ja herkkiin paikkoihin. Kaivosten avaaminen uhkaa tällaisia paikkoja muun muassa Kuusamossa ja Kolarissa sekä Saimaan vesialueen lähellä.

Hallitusohjelmaan on kirjattu kaivoslain muuttamisen yhdeksi tavoitteeksi parantaa kaivosluvan ja ympäristöluvan yhteensovittamista. Sitä lakiehdotus ei tee.

Lainsäädäntö ei ohjaa tehokkaasti kaivos- ja ympäristölupamenettelyn yhteensovittamista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.