pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi – vain 9,50 €/kk synttärien kunniaksi! Tilaa tästä

Juuse Saros torjui Nash­vil­len voit­toon NHL-kau­den avauk­ses­sa Pra­has­sa – Eeli Tol­va­nen avasi maa­li­ti­lin­sä

Praha/Helsinki
Eeli Tolvanen täräytti yhden Nashvillen maaleista.
Eeli Tolvanen täräytti yhden Nashvillen maaleista.
Kuva: Predators

Jääkiekon NHL:ssä Nashville Predators voitti San Jose Sharksin maalein 4–1, kun joukkueet kohtasivat NHL-kauden aloituksessa Tshekin Prahassa myöhään perjantaina.

Nashvillen suomalaismaalivahti Juuse Saros torjui 30 kertaa, ja suomalaisia oli mukana myös joukkueen maalinteossa. Hyökkääjä Eeli Tolvanen laukoi joukkueensa johtoon toisessa erässä, Mikael Granlund puolestaan otti syöttöpisteen nelosmaalista, jonka Matt Duchene ohjasi Sharksin tyhjään verkkoon ottelun viimeisellä minuutilla.

Predatorsin pelaajista tehokkain oli Kiefer Sherwood, joka metsästi pistetililleen yhden maalin ja yhden syötön. Sherwood avasi joukkueensa maalisaldon ottelun ensimmäisessä erässä.

San Josen maalilla James Reimer torjui 28 kertaa. Varamaalivahteina molemmilla joukkueilla oli suomalainen, Predatorsilla kesällä Chicagosta saapunut Kevin Lankinen ja Sharksilla Kaapo Kähkönen, mutta jäälle heitä ei tarvittu.

Hertl palasi kotiin

San Josen ainoan maalin iski Tomas Hertl, joka esiintyi kotiyleisölleen. Hertl on kotoisin Prahasta ja edusti HC Slavia Prahaa ennen siirtymistään NHL:ään ja Sharksiin vuonna 2013, kertoo nhl.com.

Hertlin maali toi Sharksin tasoihin ensimmäisessä erässä, mutta sen jälkeen joukkue ei enää saanut Predatorsia kiinni.

Joukkueet kohtaavat Prahassa myös lauantai-iltana.

Ennen otteluita Prahassa NHL-joukkueet eivät ole pelanneet runkosarjaa Pohjois-Amerikan ulkopuolella sitten vuoden 2019. Liigan liikkuminen estyi kahdeksi kaudeksi koronaviruspandemian vuoksi.

Maalivahti Juuse Saros oli Nashvillen voiton arkkitehtejä.
Maalivahti Juuse Saros oli Nashvillen voiton arkkitehtejä.

Suomalaisille syöttöpisteitä harjoitusmatseissa

Runkosarjan avauksen rinnalla jatkuivat myös harjoituspelit.

Pittsburgh Penguins esitteli kotijäällään maalintekovalmiuttaan Buffalo Sabresille, joka hävisi ottelun 1–7. Kasperi Kapanen pääsi syöttämään yhtä Pittsburghin maaleista.

Sidney Crosby ja Bryan Rust tekivät molemmat Penguinsille kaksi maalia, Crosby kasvatti pistepottiaan vielä yhdellä syötöllä. Jake Guentzel teki yhden maalin ja syötti kaksi, Jevgeni Malkin kuittasi kolme syöttöpistettä.

Detroit Red Wings voitti niin ikään kotipelissään Toronto Maple Leafsin 4–2.  Suomalaispuolustajista Olli Määttä kirjasi syöttöpisteen Detroitille ja NHL-uraansa aloitteleva Mikko Kokkonen puolestaan Torontolle.