Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Jukka Raitala lo­pet­taa maa­jouk­kue­uran­sa Huuh­ka­jis­sa: "Fan­tas­ti­sia vuosia"

Helsinki
Jukka Raitala (vas.) kuului maajoukkueen vahvuuteen EM-lopputurnauksessa 2021. Vierellä Rasmus Schüller.
Jukka Raitala (vas.) kuului maajoukkueen vahvuuteen EM-lopputurnauksessa 2021. Vierellä Rasmus Schüller.
Kuva: Jussi Leinonen

Miesten jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen luottopuolustaja Jukka Raitala jättää maajoukkuepelit. Raitala kertoi päätöksestään maajoukkueen tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

– Viime MM-karsintojen jälkeen pohdiskelin pitkään, ja olen tullut siihen ratkaisuun, etten ole enää maajoukkueen käytettävissä. Siinä ei mitään sen suurempaa draamaa ole, meillä on ollut hyviä keskusteluja Riven (päävalmentaja Markku Kanervan) kanssa ja oma elämäntilanne on sellainen, että haluan viettää enemmän aikaa kotona, Raitala kertoi.

Raitala, 34, pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa vuonna 2009 (Tokiossa Japania vastaan) ja viimeisen eli 64. maaottelunsa viime marraskuussa Bosnia-Hertsegovinassa.

– Fantastisia vuosia takana, hyviä muistoja ja ei niin hyviä muistoja. Haikein fiiliksin, mutta samalla olen täysin sinut tämän tilanteen kanssa ja tästä eteenpäin katson pelejä katsomon puolelta ja jatkan Huuhkajien fanittamista, Raitala sanoi.

Päävalmentaja Kanerva kehui Raitalaa. Kaksikolla on pitkä yhteinen historia.

– Meillä on pitkä yhteinen taival kuljettuna, ja päästy kirjoittamaan suomalaista jalkapallohistoriaa kahteenkin otteeseen eli kun mentiin Pikkuhuuhkajien kanssa (vuoden 2009) EM-kisoihin ja sitten senioreiden (A-maajoukkueiden) EM-kisoihin (2021), Kanerva mietti.

– Jugi on äärimmäisen ammattimainen, tunnollinen, luotettava ja ennen kaikkea hieno joukkuepelaaja. Ja kentällä tyylikäs herrasmies, välillä pelaa kovaa ja välillä osuukin vastustajaan, mutta gentlemanni ennen kaikkea. Valmennettavana loistava tyyppi, helposti lähestyttävä, ja omaa myös mielipiteitä ja on ollut yhdessä kehittämässä myös maajoukkueen pelaamista. Kiitos tästä, ikävä tulee, ja toivotan loppufutisuraan paljon tsemppiä ja onnea ja ennen kaikkea kaikkea hyvää sitten elämässä eteenpäin tulevaisuudessa.

Uran ensimmäinen punainen - toi joukkueen dominoinnin ja voiton

Yksi Kanervan mainitsema ominaisuus innoitti Raitalan muistelemaan uran viimeiseksi jäänyttä maajoukkuepeliä. Gentlemannin maajoukkueura kun päättyi Bosniassa tietyllä tavalla ennen aikojaan.

– Punaisella (kortilla) ulos maajoukkueesta, aika klassinen... No, ei se ehkä suoraan kuvaa maajoukkueuraani. Yhden punaisen uralla saanut, ja siihen loppui maajoukkueura. Siitä pelistä kyllä hauskat muistot sinänsä: punaisen jälkeen olo on tyhjä, tulee fiilis että olet pettänyt joukkueen ja miten ne pärjää... Mutta taisi olla ihan hyvä saada minut pois kentältä, kun siitä se dominointi alkoi ja hieno vierasvoitto, Raitala virnuili.