Tilaajille

Ju­han­nuk­se­na on aikaa her­ku­tel­la itse teh­dyil­lä mak­ka­roil­la: tar­vit­set vain li­ha­myl­lyn, kaverin ja ko­kei­lu­miel­tä

Oletko aina halunnut kokeilla makkaran tekoa?

Tarjoile sileä ja kauniinvihreä kurkkugazpacho juhannuksen kunniaksi vaikkapa pienistä Aalto-maljakoista. Voit dipata ja sekoittaa kylmää keittoa varsisellerin palasella.
Tarjoile sileä ja kauniinvihreä kurkkugazpacho juhannuksen kunniaksi vaikkapa pienistä Aalto-maljakoista. Voit dipata ja sekoittaa kylmää keittoa varsisellerin palasella.
Kuva: Harri Kuittinen

Makkaranteko ei ole vaikeaa, kun saat käyttöösi oikeat välineet. Kysy lihamyllyä ja makkarasuppiloa lainaan vaikka joltakin tuttavaltasi. Tarjolla on sekä perinteisiä mekaanisia lihamyllyjä että helppoja moottoroituja malleja.

Kysy luonnonsuolta lihakauppiaaltasi. Esimerkiksi lampaansuolta saa yleensä pakasteena siististi muovinauhaan pujotettuna. Suolta kannattaa pitää jääkaapissa kylmässä vedessä neljä tuntia ennen käyttöä, jotta se pehmenee ja liika suola liukenee.