Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Ju­han­nuk­se­na hukkuu eniten kes­ki-ikäi­siä miehiä, Lapissa huk­ku­mi­nen har­vi­nai­sem­paa –  "Jos ha­lu­taan nol­la­ti­las­to, niin pitää toivoa, että olisi huono sää ja sataisi paljon vettä"

Suomessa ei ole vielä koskaan vietetty keskikesän juhlaa ilman hukkumisia. Tapaturmalle altistavat usein uintitaidon yliarviointi ja alkoholin käyttö.

Suurin osa hukkumisista voitaisiin välttää pitämällä mukana oikeanlainen varustus, oikea asenne ja terve järki, Arkistokuva.
Suurin osa hukkumisista voitaisiin välttää pitämällä mukana oikeanlainen varustus, oikea asenne ja terve järki, Arkistokuva.
Kuva: Eila Kilpeläinen

Lapissa on hukkunut tänä vuonna yksi ihminen. Viime vuonna vastaava lukema koko vuodelta oli kaksi ja toissa vuonna neljä.

– Lapissa hukkuu vähemmän ihmisiä kuin muualla Suomessa, mutta lappilaisten uimataito on heikompi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.