JP Lep­pä­luo­to luo olo­huo­ne­kei­kan fii­lis­tä li­ve­lä­he­tyk­ses­sä – katso tästä keikka

Koronaepidemia keskeytti JP Leppäluodon kiertueen.
Koronaepidemia keskeytti JP Leppäluodon kiertueen.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Raahelaislähtöinen laulaja Juha-Pekka ”JP” Leppäluoto oli jo pitemmän aikaa kehitellyt ideaa netissä striimattavasta keikasta. Kun koronaepidemia keskeytti tamperelaistuneen Leppäluodon Omalla maalla -kiertueen, nettikeikka alkoi tuntua ajankohtaiselta.

Keikka striimataan kitaristi Samuli Erkkilän kotipaikasta Hankasalmelta Keski-Suomesta.

Suoratoisto keikasta alkaa tästä perjantaina kello 19.55:

Leppäluoto, Erkkilä ja sellisti Elias Kahila olivat juuri saaneet äänitykset valmiiksi, kun tieto keikkojen peruuntumisesta tuli. Nettikeikka käänsi katseet taas Hankasalmen suuntaan.

– Ajattelimme, että palataan sinne, kun meillä on siellä asetukset valmiina. Lyödään vain kamat soittotilan nurkkaan, lavastetaan vähän tilaa, ja ruvetaan striimailemaan, Leppäluoto selvittää.

– Mitä olen itse seurannut, porukka on tehnyt keikan kaltaisia live-striimejä. Tämä on kuitenkin enemmän sellainen kuin tulisi meidän seuraksi olohuoneeseen viettämään perjantai-iltaa. Lätistään fanien kanssa ja soitetaan väliin biisejä. Hyvin rentoa meininkiä.

Soittopuoli pitää sisällään enimmäkseen Harmajan ja Charonin tuotantoa. Luvassa on myös maistiaisia Leppäluodon toukokuussa julkaistavalta sooloalbumilta, jonka sekin jatkaa musiikillisesti mainittujen yhtyeiden linjoilla.