“Joskus kaipaan Ke­min­maan luon­toa” - lau­la­ja-lau­lun­te­ki­jä Miia Junes jul­kai­si de­byyt­ti­sing­len­sä.

Miia Junes julkaisi ensimmäisen singlensä.
Miia Junes julkaisi ensimmäisen singlensä.
Kuva: Ossi Oikari

Estradilla -juttusarjassa taiteen tekijät esittelevät elämäänsä lauseita täydentämällä. Haluatko mukaan juttusarjaan? Ota yhteys toimitus@lounaislappi.fi.

Tavallisesti päiväni alkaa... kännykän näpräämisellä, uutisten ja somen selaamisella. Olen yrittänyt pikkuhiljaa päästä kyseisestä tavasta eroon. Esim. aamusivut, eli kolmen sivun mittaisen tajunnanvirta -tekstin kirjoittaminen on loistavaa vaihtelua maailmantuskan kannattelulle.

Lapsuudessani... ei älypuhelimia ollut. Rakastin pitkiä (miten ne olivatkaan ennen pidempiä) kesiä, jolloin leikimme naapureiden kanssa läheisessä metsässä, kunnes vanhempien äänet kantautuivat kotipihoilta: “Syöömäään!”.

Päädyin... Keminmaassa käydyn lukion jälkeen hakemaan teatteri-opintoihin ja päästyäni Laajasalon opiston näyttelijäntyön linjalle muutin Helsinkiin.


Joskus kaipaan... Keminmaan luontoa. Erityisesti Kallin laskettelukeskuksen huippu, Kemijoen rantatörmät ja Isohaaran kalatie ovat paikkoja, jonne edelleen mielessäni sukellan kun kaipaan lohtua, rauhaa tai inspiraatiota.

Nykyään... asun Helsingin Alppilassa. Nautin kaupungin vilinästä, monimuotoisuudesta ja mahdollisuuksista. Hektisyyden vastapainoksi olen oppinut löytämään itselleni tarpeelliset “Lappi-simulaatiot” mm. Keskuspuiston poluilta, Herttoniemen huipulta ja Meri-Rastilan rannoilta.

Läheiseni... ovat tuki ja turva. Olen äärettömän kiitollinen siitä, että he ovat uskoneet minuun ja kykyihini, ja patistaneet tavoittelemaan unelmiani.

Olen onnellinen... debyyttisinglestäni. Olen onnellinen ylipäätään siitä, että yli 10 vuoden biisinikkaroinnin jälkeen löysin itselleni tuottajan ja tarinani näkee päivänvalon. Levytyssopimus ja EP:n tekeminen ovat vain suurta plussaa, kuten jokainen tulevista kuuntelukerroista.


En kaipaa... suurta julkisuutta, sitä, että asioitani puitaisiin lehtien palstoilla. Mutta toivon, että ihmiset löytävät musiikkini ja istuttavat tekstini omaan elämäänsä, löytäen niistä ilon, vapautumisen tai voimaantumisen kokemuksia.

Viihdyn... luovissa yhteisöissä. Esimerkiksi Helsingin Kellariteatteri on minulle kuin koti: paikka jossa saan ilmaista itseäni, tehdä yhteistyötä ihanien ihmisten kanssa ja olla vapaasti se henkilö, joka missäkin tilanteessa satun olemaan.

Vahvuuteni... ovat herkkyys, positiivisuus ja sinnikkyys.

Heikkouteni... ovat herkkyys, ajoittaiset ennakkoluulot (esim. uusia harrastuksia kohtaan) sekä asioiden jättäminen viime tippaan.


Suunnittelen... tällä hetkellä kesälomareissua. Ennen koulun alkua ja studiolle EP:n tekoon siirtymistä tahdon lomailla ja pitkästä aikaa nähdä perhettäni. Maakuntamatkailu Oulun seudulle kuulostaa täydelliseltä.

Haaveilen... että, löydän sisältäni aina onnen, tyytyväisyyden ja hyväksynnän missä tahansa olenkin, mitä muuta sitä voisi kaivata, ehkä rakkautta ja sitä, että saan jatkossakin toteuttaa itseäni.

Taide on... minulle tapa syventyä ajatuksiini, käsitellä niitä ja vapauttaa ne teoksiksi.

Illalla nukkumaan mennessä... koitan pohtia asioita, joita minulla on jo ja joista olen kiitollinen: rakas perhe, kumppani ja ystäviä, katto pään päällä, ilmaa, jota hengittää, ääni, jolla puhua ja laulaa… Olen kuullut, että kiitollisuutta harjoittaessa ei voi tuntea samanaikaisesti negatiivisia tunteita.

Estradilla

Miia Junes

Syntynyt: 1993 Keminmaassa

Asunut: Helsingissä vuodesta 2013

Ammatti: Laulaja-lauluntekijä. Debyyttisingle Virta julkaistiinn 12.06.2020.

Tällä hetkellä Junes työstää tulevaa esikois -EP:tä ja valmistautuu syksyllä alkaviin opintoihin Teatterikorkeakoulun äänisuunnittelun koulutusohjelmassa.

Perheeseen kuuluu: Vanhemmat, kolme isosiskoa perheineen sekä kumppani ja tämän kaksi käärmettä.

Harrastaa: Näyttelemistä, tanssimista sekä ensimmäiselle puolimaratonille treenaamista.