Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Jonas Vin­ge­gaard val­loit­ti vuoret ja kel­tai­sen paidan – Po­ga­ca­ril­le Tour-uran en­sim­mäi­nen naarmu

Helsinki
Jonas Vingegaard nousi vuorille nopeammin kuin kukaan muu.
Jonas Vingegaard nousi vuorille nopeammin kuin kukaan muu.
Kuva: GUILLAUME HORCAJUELO

Jumbo-Visman Jonas Vingegaard ajoi suvereeniin voittoon Ranskan ympäriajon raa'alla vuorietapilla.

Hänen tallinsa teki rajusti töitä ja sai pudotettua kapteenien apulaisia etapin ensimmäisessä korkeimman kategorian nousussa Col du Galibier'llä.

Noin 20 pyöräilijän irtiottoon oli lähetetty joukkueen monipuolinen superapuajaja Wout van Aert, joka jättäytyi auttamaan suurten vuorten välisessä alamäessä.

Etappi päättyi noin 11 kilometriä pitkään korkeimman kategorian nousuun, jossa Vingegaard jätti muut suosikit taakseen. Osuuden kakkospaikan nappasi Arkea-Samsicin Nairo Quintana, joka jäi lähes minuutin.

Tanskalainen lähti noin 152-kilometriselle 11. etapille yhteiskilpailun kolmantena, ja eroa johtavaan slovenialaiseen Tadej Pogacariin oli 39 sekuntia.

Pogacar hävisi keskiviikkona Vingegaardille peräti kaksi minuuttia ja 51 sekuntia. Hän on kaksinkertainen hallitseva Tourin voittaja eikä ollut aiemmin menettänyt keltaista paitaa, kun oli sen saanut.

Tiistaina slovenialaisen tallitoveri George Bennett antoi positiivisen koronanäytteen, mikä antoi odottaa, että siipirikkoista johtajaa yritettäisiin horjuttaa lujalla joukkuetaktiikalla.

Torstaina reitti ei ainakaan helpotu, sillä 12. etapilla edessä on kolme korkeimman luokituksen nousua. Noin 165 kilometriä pitkä osuus kulkee Brianconista legendaariselle Alpe d'Huez'lle.