Mainos

Jokelan Hau­taus­toi­mis­to luottaa pai­kal­li­siin kump­pa­nei­hin

Jokelan Hautaustoimisto ja Lapin Systema tekevät yhteistyötä jo toisessa sukupolvessa, ehkä jopa kolmannessa. Yrittäjät Ville-Pekka Jokela ja Vesa Pietilä kannustavat muitakin rovaniemeläisiä firmoja suosimaan paikallisia toimijoita hankinnoissaan.

Yrittäjät Ville-Pekka Jokela (vas.) ja Vesa Pietilä (oik.) tekevät yhteistyötä jo toisessa sukupolvessa.
Yrittäjät Ville-Pekka Jokela (vas.) ja Vesa Pietilä (oik.) tekevät yhteistyötä jo toisessa sukupolvessa.

Jokelan Hautaustoimiston yrittäjälle Ville-Pekka Jokelalle ovat vanhemmat iskostaneet selkärankaan mallin suosia paikallisia palveluita niin yksityis- kuin liike-elämässä. Viimeisimmän suuremman hankinnan Jokela tilasi Lapin Systemalta, joka toimitti hautaustoimistolle uuden Toshiba-monitoimilaitteen. Laite säästää arjessa aikaa ja rahaa, kun tavallisen kopioinnin ja tulostamisen lisäksi sillä pystytään taittamaan siunaustilaisuuksien käsiohjelmat ja arkistoimaan asiakirjoja sähköiseen pilvipalveluun. Paitsi että Jokela halusi hankintapäätöksellään tukea toista paikallista yritystä, hän arvostaa Lapin Systeman palveluiden helppoutta ja nopeutta.

– Jos tekisin hankinnat vain halvin hinta mielessä eteläsuomalaisilta yrityksiltä, palvelupyynnöt menisivät pahimmassa tapauksessa ensin Helsinkiin robottivastaajan ja siirtyisivät sieltä työjonoon jollekin alihankkijalle, jonka reagointiajasta ei ole mitään tietoa. Kun soitan Pietilän Vesalle Lapin Systemaan, voin luottaa asioiden hoituvan nopeasti ja kitkatta, Jokela toteaa.

Jokelan Hautaustoimisto ja Lapin Systema ovat pitkäaikaisia kumppaneita. Yritykset ovat tehneet yhteistyötä vuosikymmeniä – jo ennen kuin nykyisetkään yrittäjät ovat olleet niiden toiminnassa mukana. Jokela edustaa yrityksensä historiassa neljättä sukupolvea, Pietilä kolmatta.

– Vähintään meidän isämme ovat tehneet keskenään näistä samoista asioista kauppaa, elleivät jopa isoisät. Tuotteet ovat vain olleet hieman erinäköisiä, Pietilä naurahtaa.

– Niin tai isotätini Hilkka on tainnut olla siinä tekemässä yhteistyötä isoisänne kanssa 70-luvulla, Jokela arvelee.

Jokela (oik.) on tyytyväinen Lapin Systeman palveluiden monipuolisuuteen ja nopeaan saatavuuteen. Nyt hankitun monitoimilaitteen lisäksi Lapin Systema toimittaa hautaustoimistolle mm. toimistotarvikkeet, infonäytön ja it-laitteet sekä pilvipalvelut.
Jokela (oik.) on tyytyväinen Lapin Systeman palveluiden monipuolisuuteen ja nopeaan saatavuuteen. Nyt hankitun monitoimilaitteen lisäksi Lapin Systema toimittaa hautaustoimistolle mm. toimistotarvikkeet, infonäytön ja it-laitteet sekä pilvipalvelut.

Yhteisen pitkän historian lisäksi yrityksiä yhdistää samanlainen palvelumalli. Molemmat tarjoavat omilla toimialoillaan asiakkailleen mahdollisimman laajat palvelut. Jokelan Hautaustoimisto hoitaa asiakkaan puolesta kaiken hautajaisiin liittyvän, kuten kuolinilmoitukset, pitopalvelun ja perunkirjoitukset, kun taas Lapin Systemalta löytyy hyvin kattava palvelu- ja tuotevalikoima toimistoympäristöihin, aina IT-ratkaisuista ja toimistokalusteista kahviotarvikkeisiin. Jokela arvostaakin Lapin Systeman palveluiden vaivattomuutta.

– Kun saamme kaiken toimistoon tarvitsemamme yhdestä paikasta, se säästää aikaa, ja me pystymme keskittymään oman työmme tekemiseen. Sama ajatusmalli on myös hautaustoimiston palveluiden takana. Säästämme asiakkaan aikaa, kun hänen ei tarvitse eri paikoista hankkia esimerkiksi kynttilöitä, kukkia ja kahvitarjoilua. Silloin asiakkaalle jää tilaa myös suruprosessille, Jokela pohtii.

Pietilä komppaa ajatusta:

–  On asiakkaalle paljon helpompaa, kun hän saa kaiken tarvitsemansa yhdestä puhelinnumerosta ja yhdellä laskulla.

Jokela ja Pietilä toivoisivat, että Rovaniemen yrittäjät kiinnittäisivät hankintapäätöksiä tehdessään huomiota siihen, onko palvelua tarjoava yritys Likiliike.

– Uuden hankinnan tullessa ajankohtaiseksi kannattaa selata Likiliikeluetteloa ja katsoa, löytyykö haluttua palvelua jäsenyrityksiltä. Paikkakuntalaisen toimijan kanssa neuvottelukin on helpompaa kuin isojen pääkaupunkiseudun firmojen kanssa. Yrittäjillä on kuitenkin vielä vapaus valita, mistä palvelunsa ottavat ja millä perusteilla, toisin kuin esimerkiksi kunnallisilla toimijoilla, Pietilä huomauttaa.

Likiliikkeeseen hyväksyttyjen yritysten omistuksen on oltava yli 50-prosenttisesti paikallisessa omistuksessa ja päätoimipaikan Rovaniemellä. Silloin työllistävän vaikutuksen lisäksi myös verotulot jäävät Rovaniemelle. Jokelan ja Pietilän mieliin muistuu markka-ajalta paikallisten autoliikkeiden yhteinen lehtimainos aiheen tiimoilta:

– Lehden keskiaukeamalla oli iso ilmoitus: ”Markka ei ole muuttolintu. Se ei palaa etelästä.” Se pitää paikkansa tänäkin päivänä. Jos hankinnat tehdään etelän yrityksiltä, se työllistää etelän ihmisiä, yrittäjät summaavat.

Jokelan Hautaustoimisto

Jokelan Hautaustoimisto palvelee asiakkaitaan arkisin klo 9–16.30 osoitteessa Ruokasenkatu 6, Rovaniemi. Puh. 016 312 616, s-posti: jokela@hautaus.info. Lue lisää palveluista ja hinnoista nettisivuilta: www.hautaus.info

Lapin Systema

Lapin Systemalta löytyy kattava palvelu- ja tuotevalikoima toimistoympäristöihin. Se tarjoaa asiakkailleen mm. IT-ratkaisuja, infonäyttöjä, toimistotarvikkeita ja -kalusteita sekä kahviotarvikkeita. Asiakaspalvelun yhteystiedot: (016) 330 9000, lapin@systema.fi. Avoinna ma–pe klo 8–16.30. Nettisivut: www.systema.fi