Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Johanna Pei­po­nen PM-maas­toi­hin Is­lan­tiin

Johanna Peiponen testasi kisakuntoaan Talvisarjajuoksussa lauantaina. Hän voitti kaikki miehetkin.
Johanna Peiponen testasi kisakuntoaan Talvisarjajuoksussa lauantaina. Hän voitti kaikki miehetkin.
Kuva: Pekka Aho

Suomen Urheiluliitto on valinnut 12 urheilijaa maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Islannin Reykjavikiin 5. marraskuuta. Valittujen joukossa on Lapin Lukon Johanna Peiponen, joka on mukana naisten 9 km:n kilpailussa.

Kestävyysjuoksujen lajivalmentaja Rami Virlanderin mukaan juoksijoilla on hyvä tilaisuus verrata kuntoaan pohjoismaiseen tasoon.

– Viime vuonna Norjan Kristiansandissa Suomi sai kaksi mitalia, kun Nathalie Blomqvist otti naisten sarjassa mestaruuden ja Suomen joukkue oli hopealla. Nathalie on vahvassa kunnossa nytkin puolustamaan mestaruuttaan, Virlander kertoo.

PM-maastot ovat juoksijoille myös hyvä välietappi joulukuussa juostaviin EM-maastoihin Belgian Brysselissä.

– EM-maastojen ohjelmassa ovat myös alle 23-vuotisten sarjat, mikä on hyvä tavoite nuorelle PM-maastojen joukkueellemme. Blomqvist sekä PM-kisoissa miesten sarjassa juoksevat Mustafe Muuse ja Niko Putkinen pääsevät ikänsä puolesta mukaan tähän ikäluokkaan.

Suomen joukkue maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Islannin Reykjavikiin 5. marraskuuta:

Miehet, 9 km: Mustafe Muuse Turun Urheiluliitto, Leevi Keronen Lempäälän Kisa Yleisurheilu ja Niko Putkinen Lahden Ahkera.

19-vuotiaat miehet, 6 km: Eetu Valtola Mikkelin Kilpa-Veikot, Sisu Moilanen Turun Urheiluliitto ja Ville Viitakoski Mikkelin Kilpa-Veikot.

Naiset, 9 km: Nathalie Blomqvist IK Falken, Johanna Peiponen Lapin Lukko ja Taru Palsa Helsingin Kisa-Veikot.

19-vuotiaat naiset, 6 km: Ella Sorvisto Kuivasjärven Aura, Nelli Viskari Lappeenrannan Urheilu-Miehet ja Sini Rajaniemi Lahden Ahkera.