Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Jen­se­nin vel­jek­sil­lä his­to­rial­li­nen ilta Huuh­ka­jis­sa: "Tämä ilta tulee meidän kesken jäämään muis­tiin"

Richard Jensen taistelee pallosta Romanian George Puscasin kanssa. Taustalla Leo Väisänen.
Richard Jensen taistelee pallosta Romanian George Puscasin kanssa. Taustalla Leo Väisänen.
Kuva: KIMMO BRANDT

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue ei onnistunut vieläkään avaamaan voittotiliään Romaniaa vastaan, mutta perjantain myöhäisillan kotiottelusta tuli ikimuistoinen ainakin Fredrik Jensenille ja Richard Jensenille. Veljekset olivat ensi kertaa yhdessä kentällä A-maajoukkuepaidassa, ja molemmat kuuluivat avauskokoonpanoon.

– Tämä ilta tulee meidän kesken jäämään muistiin. Tämä oli eka virallinen peli yhdessä, hyökkääjä Fredrik Jensen sanoi Huuhkajien Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

A-maajoukkueessa maaliskuussa 2017 debytoinut Fredrik Jensen, 25, palasi maajoukkuepaitaan lähes vuoden tauon jälkeen. Hän teki 57. minuutilla tilaa Benjamin Källmanille. Seuratasolla Fredrik Jensen edustaa Saksan Bundesliigan Augsburgia.

Puolustuksessa koko ottelun pelannut Richard Jensen, 26, debytoi Huuhkajissa kesäkuun alussa. Hänen oli määrä pelata A-maajoukkueessa jo aiemmin keväällä, mutta puolustajan nenä murtui Hollannissa seurajoukkue Rodan ottelussa. Sittemmin Jensen siirtyi Puolaan Gornik Zabrzeen.

Richard Jensen iloitsi Olympiastadionin tunnelmasta. Runsaat 20 000 katsojaa loivat pelaajille hyvän äänimaailman, mutta täysi pistepotti jäi yleisön tuesta huolimatta ottamatta.

– Teme (Teemu Pukki) teki fantastisen maalin, mutta valitettavasti tokalla puoliajalla ne pääsivät nopeasti tekemään tasurin. Sitten ottelusta tuli välillä pingpongia. Oltiin itse turhauttavan lähellä 2–1-maalia, mutta ei tänään riittänyt voittoon asti, Richard Jensen luonnehti.

Suomi ja Romania ovat kohdanneet miesten A-maaottelussa 14 kertaa. Romania on voittanut kymmenen kertaa, ja neljä kohtaamista on päättynyt tasapeliin.

Huuhkajien Kansojen liigan kausi päättyy maanantaina vierasottelulla Montenegroa vastaan. Suomi on B-liigan kolmoslohkossa kolmantena. Romanian maanantaina kohtaava Bosnia-Hertsegovina varmisti jo lohkovoittonsa, mutta Suomi nousee toiseksi, jos voittaa Montenegron.