Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Jaz­zil­le tappio Nug­get­sin vie­raa­na Mark­ka­sen 27 pis­tees­tä huo­li­mat­ta

Utah on aloittanut kauden kolmella tappiolla neljässä ottelussa.

Denver/Helsinki
Lauri Markkasen muhkea pistesaalis ei auttanut joukkuetta voittoon.
Lauri Markkasen muhkea pistesaalis ei auttanut joukkuetta voittoon.
Kuva: Utah Jazz

Lauri Markkasen 27 pistettä ja 14 levypalloa eivät riittäneet nostamaan Utah Jazzia pelaamaan voitosta, kun vastassa oli maanantai-iltana Denver Nuggets. NBA-koripalloliigan viime kauden mestarijoukkue Denver nujersi Utahin 110–102. Utah on hävinnyt kolme kauden neljästä ensimmäisestä ottelustaan.

Nuggets pelasi kolmannen ottelunsa neljän päivän aikana, mutta Utah johti ottelussa vain 16 sekunnin ajan tilanteessa 3–2. Nuggets lasketteli 17 pisteen johtoon kolmannella neljänneksellä ja veti kärkipelaajansa vaihtoon. Tämän jälkeen Utah kiri viiden pisteen päähän (85–80), mutta aikalisän jälkeen Denver laittoi jälleen tähtensä kentälle.

Markkanen upotti pelitilanneheittonsa tarkkuudella 10/24 ja kolmosensa 5/13 ja antoi viisi korisyöttöä. Kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa vaisusti esiintynyt keskushyökkääjä Walker Kessler iski 22 pistettä pelitilanneheittotarkkuudella 10/11 ja repi 13 levypalloa.

Utahin valmentaja Will Hardy käytti Markkasta ajoittain Denverin Nikola Jokicin vartijana.

– Lauri onnistui erittäin hyvin siinä, että hän pakotti Jokicin tekemään työtä saadakseen pallon. Kun Jokic sai pallon, hän joutui todella tekemään töitä sen eteen ja sai pallon kauemmaksi korista. Lauri käytti jalkojaan hyvin, Hardy kiitti suomalaista ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Markkanen antoi viisi korisyöttöä, mikä on hänen kauden korkein noteerauksensa.

– Hän luki peliä erittäin hyvin. He ovat fyysisiä Lauria vastaan, mutta saimme Laurille 13 kolmosta, ne olivat hyviä heittoja, vaikka kaikki eivät menneetkään sisään. Hän otti viisi hyökkäyslevypalloa ja pelaa päivä päivältä fyysisemmin. Hän teki suurimmaksi osaksi hyviä valintoja, Hardy sanoi.

Nikola Jokic keräsi triplatuplan 27 pisteellä, 11 syötöllä ja kymmenellä levypallolla. Hän takoi kaksinumeroiset tehot kolmessa eri tilastokategoriassa 107. kerran NBA-urallaan ja nousi jakamaan triplatuplien kaikkien aikojen listan neljättä sijaa LeBron Jamesin ja Jason Kiddin kanssa.

– Se kertoo hänen suuruudestaan, hänen tasaisuudestaan ja siitä, miten hän pelaa illasta toiseen erittäin korkealla tasolla. LeBronia ja Nikolaa voi verrata toisiinsa siinä suhteessa, että he pystyvät tekemään kaikki ympärillään paremmiksi. Se on suuruuden määritelmä, Nuggetsin valmentaja Michael Malone sanoi.