Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Urheilu: RoKi tuup­paa­mas­sa Pe­li-Kar­hut ke­sä­lo­mal­le – kak­kos­erä oli neljän maalin herk­ku­het­ki

Vaalit: Lap­pi­lai­set ovat ah­ke­rim­pia en­nak­ko­ää­nes­tä­jiä koko maassa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jär­ki­syyt vievät ui­ma­hal­lia Oukulle

Esko Fält näyttää (LK 25.10.) ottaneen allekirjoittaneen uimahalliaiheensa avaintodistajaksi. Hän elää yhä ökyuimahallifantasioissaan. Puhe olympiauimahallista on ollut tarkoituksenhakuista asioiden sotkemista. Suunnitelluissa tiloissa voidaan järjestää korkeintaan kansallisen tason kilpailuja. Sen isossa altaassa voi toimia samaan aikaan useampikin ryhmä.

Ounasvaara-keskeisyys on valtti. Sotkamo ei kuntakeskukseensa uimahallia rakentanut. Se sijoitettiin kuuden kilometrin päähän Vuokatin urheiluopiston alueelle. Sotkamo oli mukana myös Vuokatin uimahallin viereen rakennetussa jäähallissa, koska siinä hallin hukkalämpöä hyödyntäen säästetään energiaa, ilmastoa ja luontoa.

Uimahallin rakentamisessa raha ratkaisee, ainakin näin olettaisi. Suunnittelua ei tarvitse Oukulla aloittaa alusta. Se on päivitystä vaille ja putkisto maassa jo valmiina. Tähän mennessä niihin on käytetty pari miljoonaa. Muu fasiliteetti (lipunmyynti, kahvio, kokous- ja kuntoilutilat) on opiston tiloissa jo valmiina ja Ounasvaaran ulkoilumahdollisuudet vieressä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.