Tilaajille

Jari Pulsan pe­rus­ta­ma Jarring teki le­vyl­li­sen mo­nu­men­taa­li­ses­ti sven­gaa­vaa jazzia

Korkeat vaarat, vuorijonot ja pohjoisen luonnon jylhyys. Maanläheinen, voimakas ote ja svengaava tatsi. Mahdollisuus nähdä korkealta kauas. Sellaiset tunnelmat ja mielikuvat vilisivät rovaniemeläismuusikko Jari Pulsan mielessä hänen suunnitellessaan vuonna 2014 perustamansa jazz-yhtye Jarringin toista levyä.

– Olen aina tykännyt avarista näköaloista ja siitä, että näkee kauas. Musiikkiinkin tulee haettua sellaista lentoon lähtemisen tunnelmaa, koskenlaskun fiilistä. Jazzissa ja musiikissa minulle on ylipäätään tärkeintä se tunnelma, riemu ja rytmi, Jari Pulsa maalailee.

Jarringin kakkoslevy, Monumental Row näki päivänvalon heinäkuussa. Keväällä 2017 ilmestyneen Give me back my zen -ensilevyn tapaan uusi ”lätty” sisältää viisi svengaavaa, vuosien varrella syntynyttä ja pikku hiljaa timanttiseksi hioutunutta jazz-kappaletta, joiden taustalla kaikuvat niin harmoniamusiikin, hard bopin, lattareiden kuin soulinkin sävelet. Kappaleilla ei ole sen enempää yhteistä, temaattista nimittäjää kuin yhtä selkeää tyylilajiakaan: soitto voi yks kaks kääntyä vaikkapa jazztangoksi tai taipua valssiin.