-

Te­ki­jän­sä nä­köi­nen kom­pos­ti

Bokashi on ruokajätteen muuttamista mullaksi fermentaation kautta. Kinnusten perhe tutustui kotikompostin saloihin omakotiasumisen myötä.

Bokashi on ruokajätteen muuttamista mullaksi fermentaation kautta. Kinnusten perhe tutustui kotikompostin saloihin omakotiasumisen myötä.

Tilaajille
Tilaajille
Tutkijatohtori Veera Kinnunen tutustui bokashiin aluksi tutkimustyönsä kautta.
Tutkijatohtori Veera Kinnunen tutustui bokashiin aluksi tutkimustyönsä kautta.
Kuva: Teija Soini

Monen kotoa löytyy erillinen astia biojätteelle, mutta harvempi tutkailee ruuantähteiden elämää yhtä tarkasti kuin bokashiharrastaja, tutummin bokashaaja.

Oulun yliopiston yhteiskuntatieteelliseen ja humanistiseen ympäristötutkimukseen erikoistunut tutkijatohtori Veera Kinnunen tutustui bokashina tunnettuun biojätteen fermentointikäsittelyyn ensi kertaa tutkimustyönsä kautta vuonna 2016.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita