Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Jäl­leen­ra­ken­nus 2.0: Jos mieli ei pysy mukana, ei ai­nees­ta ole iloa

Kriisien jälkeinen materiaalinen jälleenrakennus käy usein nopeasti. Kun ihmiset puhaltavat yhteen hiileen, kuokka heiluu ja sarkaa syntyy. Melkein yhtä usein unohtuu, että myös mielen täytyisi pysyä matkassa.

Tämän juttusarjan haastatteluja tehtäessä ei ollut minkäänlaista tietoa siitä, että maailma on sarjan julkaisemisen aikaan pantu säppiin vaarallisen tartuntataudin vuoksi. Koronakriisin keskellä ekologinen jälleenrakennus tuntuu asialta, joka voisi odottaa.

Kun pöly laskeutuu, voi asiaa tarkastella myös laajemmin. Korona on paljastanut, miten haavoittuvaisia maailmanlaajuisiin riippuvuuksiin sidotut yhteiskunnat ovat. Samalla se on pakottanut katsomaan lähelle, arkisiin ja usein huomaamattomiin asioihin. Läheiset ja kodin ympäristö tulevat lähemmäksi, hyvässä ja pahassa. Vieressäkin on kauneutta, ja yhteisössä voimaa – jopa etäyhteyksin. Toisaalta paikalleen juuttuminen ja tulevan pelko ahdistavat.

Korona on myös näyttänyt, että ihmiskunta kykenee ratkomaan suuria ongelmia nopeasti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.