Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jak­se­taan vaa­li­kau­si loppuun

Rovaniemen sijoitustoiminnassa on kysytty sijoitusohjeiden noudattamisesta, sijoitusten eettisyydestä, tuotoista ja mahdollisista tappioista sekä muista maaliskuussa 2017 tehtyjen kaupungin varojen sijoittamispäätöksen jälkeisistä tapahtumista. Julkisen sijoitustoiminnan tavoitteena on saada rahoille turvallisesti tuottoa, koska varojen tallentaminen vain pankissa ei ole järkevää. Talletuskorot ovat olemattomia, jopa miinusmerkkisiä. Yhteisten varojen sijoittaminen on hyväksyttävää, jos tavoitellaan maltillista tuottoa vähäisellä riskillä, eikä hamuta pikavoittoja, joiden toteutuminen on aina riskialtista.

On puhuttu tulossa olevista yli puolen miljoonan euron tappioista joistakin kaupungin sijoituskohteista. Tappioita tulee mahdollisesti enemmänkin. Rovaniemen sijoitustoiminnassa kaikki ei ole todennäköisesti mennyt sijoitusohjeiden mukaisesti.

Kaupunginhallitus teki yksimielisesti tutkintapyynnön mahdollisten epäselvyyksien selvittämiseksi. Tutkinnan valmistuttua saadaan poliisiviranomaisilta tieto siitä, onko varat sijoitettu ohjeen mukaisesti ja onko tarvetta jatkotoimenpiteille. Kaupunginjohtaja teki kaupungin järkevästi kotiuttamalla hallitukselle antamansa infon jälkeen sijoitusrahat turvaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.