Sää: Joko talvi yl­lät­ti, missä kulkee Lapin lu­mi­ra­ja? Lähetä meille sää­ku­va­si

Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Mainos : Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jak­se­taan vaa­li­kau­si loppuun

Rovaniemen sijoitustoiminnassa on kysytty sijoitusohjeiden noudattamisesta, sijoitusten eettisyydestä, tuotoista ja mahdollisista tappioista sekä muista maaliskuussa 2017 tehtyjen kaupungin varojen sijoittamispäätöksen jälkeisistä tapahtumista. Julkisen sijoitustoiminnan tavoitteena on saada rahoille turvallisesti tuottoa, koska varojen tallentaminen vain pankissa ei ole järkevää. Talletuskorot ovat olemattomia, jopa miinusmerkkisiä. Yhteisten varojen sijoittaminen on hyväksyttävää, jos tavoitellaan maltillista tuottoa vähäisellä riskillä, eikä hamuta pikavoittoja, joiden toteutuminen on aina riskialtista.

On puhuttu tulossa olevista yli puolen miljoonan euron tappioista joistakin kaupungin sijoituskohteista. Tappioita tulee mahdollisesti enemmänkin. Rovaniemen sijoitustoiminnassa kaikki ei ole todennäköisesti mennyt sijoitusohjeiden mukaisesti.