Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Jade Seik­ku­la kamp­pai­lee jat­ku­vien kipujen kanssa – lii­kun­nal­li­nen elä­män­ta­pa on aut­ta­nut syn­kim­pi­nä hetkinä

Entisellä SM-tason judokalla on leikkausvirheen seurauksena viikoittaisia hermokipuja olkapäässä. Crossfitin aloittaminen oli rovaniemeläislähtöiselle urheilijalle suuri pelastus, ja nyt hän on mukana myös Wellnessmalli 2022 -kilpailussa.

Jade Seikkulan unelma menestyä kansainvälisillä judotatameilla romahti maaliskuussa 2017. Hän loukkasi olkapäänsä Baltian avoimessa mestaruusturnauksessa Orimattilassa ja joutui leikkauspöydälle.

– Pääsin nopeasti hoitoon. Kävin kaksi kertaa ortopedillä. Niillä käynneillä selvisi, ettei olkapää kestä täysitehoista judoharjoittelua. Leikkaus oli joka tapauksessa edessä.

– Olkapääoperaation seuraukset olivat traagiset. Leikkausvirheestä minulle jäi hermovaurio, joka on häirinnyt elämääni yli viisi vuotta. Hermokipuja on viikoittain, Rovaniemeltä lähtöisin oleva Seikkula, 24, taustoittaa.

Seikkula aloitti judon jo kolmivuotiaana, kun isä Tuomo Seikkula vei hänet Lapin urheiluopiston tatamille Koyaman harjoituksiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.