Mainos

Jää­te­löä valkean lehmän mai­dos­ta

Arctic Ice Cream Factory Oy valmistaa Tervolan Louella jäätelöä pohjoissuomenkarjan eli lapinlehmän maidosta. Jäätelöissä maistuvat lapsuuden makumuistot ja pohjoisen luonnon aarteet.

Louen koulutilalla asuva lapinlehmien maito on maukasta ja ravintorikasta.
Louen koulutilalla asuva lapinlehmien maito on maukasta ja ravintorikasta.
Kuva: Ilmari Mannermaa / Flatlight

Arktisissa jäätelöissä käytetään aitoja makuja. Lapin marjoista valmistetaan myös herkullisia vegaanisia sorbetteja.  Vaniljajäätelö valmistetaan luomubourbonvaniljasta ja kermatoffeejäätelöön keitetään toffee itse. Piparkakkujäätelö on joulun ehdoton suosikki. Sen satumainen, lapsuuden piparitaikinan maku syntyy aidoista mausteista.

Rovaniemeläinen yritys on ollut toiminnassa yhdeksän vuotta. Toimitilat siirrettiin Louelle, Ammattiopisto Lappian koulutilalle viisi vuotta sitten, jotta maitoa saataisiin samasta pihapiiristä.

Muutenkin raaka-aineissa suositaan paikallista. Metsämarjoja ostetaan tutuilta poimijoilta. Tänä vuonna niitä on toimittanut myös sodankyläläinen Pohjoisesta luonnosta -marjatukku, joka välittää nimeltä tunnettujen paikallisten kerääjien marjoja.

Hyvän mielen jäätelöitä

Arctic Ice Cream Factory omistaja Anna-Riikka Lavialle rehellisyys, kiltteys ja läpinäkyvyys ovat tärkeitä arvoja.

"Meistä on mukava tuntea henkilöt, jotka poimivat marjamme, ja tietää, että he saavat siitä reilun korvauksen. Ja totta kai haluamme tuntea myös lehmät, jotka tuottavat maidon jäätelöihimme."

Louen koulutilalla asuva lapinlehmien valtakunnallinen geenipankkikarja käyskentelee avarassa pihattonavetassa ja ulkoilee halutessaan myös talvella. Lapinlehmän maito on maukasta ja ravintorikasta. Lapinlehmät ovat tyypillisesti sarvettomia eli nupoja, ja väritykseltään vaaleita, joskin karjaan mahtuu myös pilkullisia yksilöitä.

"Nämä lapinlehmät ovat uteliaita, ystävällisiä ja joskus vallattomiakin. Rapsutuksista tykkäävät esimerkiksi Tadaa ja Pulla. Roihutar on aina siellä missä tapahtuu."

Arctic Ice Cream Factoryn jäätelöitä löytyy pohjoissuomalaisista kaupoista, pohjoisen REKO-lähiruokarinkien jakeluista ja useista ravintoloista.
Arctic Ice Cream Factoryn jäätelöitä löytyy pohjoissuomalaisista kaupoista, pohjoisen REKO-lähiruokarinkien jakeluista ja useista ravintoloista.
Kuva: All About Lapland

Rautainen jäätelötiimi

Arctic Ice Cream Factoryn jäätelötiimiin kuuluu kaksi leipuri-kondiittoria, meijeristi ja ravitsemusterapeutti. Tuotantopäällikkö Saana Yli-Tepsan mielestä jäätelönteossa on parasta se, kun saa laadukkaista raaka-aineista luotua herkullisen lopputuloksen, jota on ilo ja ylpeys jakaa muille.

"On ihanaa, kun saa yhdistellä makuja ja käyttää luovuutta. Päivän paras osio on tietysti maistelu!"

Arctic Ice Cream Factoryn jäätelöitä löytyy useista ravintoloista Pohjois-Suomesta. Ravintoloille valmistetaan mieluusti myös keittiön toiveen mukaisia uniikkijäätelöitä.

Purkkijäätelöitä löytyy pohjoissuomalaisista kaupoista sekä pohjoisen REKO-lähiruokarinkien jakeluista. Arctic Ice Cream Factory on mukana Arktisilla Markkinoilla Arktikumissa 8.–10.12.2023.

Lue lisää www.arcticicecream.fi