Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Mainos: Lapin Kansan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Matkailu: Tuleva jou­lu­kau­si lupaa hyvää Lapin Airbnb-ma­joit­ta­jil­le

Tilaajille

Iva­lo­lai­nen Arto Mikkola hellii vai­moaan jä­kä­läl­lä – näin val­mis­tat suk­lai­sen jäl­ki­ruo­ka­her­kun itse

Idea kokeilullisen tuotekehittelyn avulla syntyneisiin jäkäläherkkuihin tuli lapsuudesta.

Arto MIkkola (takana) sulattaa lisää suklaata ja Nick McKey urakoi lastensa Mayan ja Kiran (selin) kanssa joulun nameja.
Arto MIkkola (takana) sulattaa lisää suklaata ja Nick McKey urakoi lastensa Mayan ja Kiran (selin) kanssa joulun nameja.
Kuva: Marja-Liisa Ruhanen

Ivalolainen Arto Mikkola mietti puolukoita poimiessaan, mitä kaikkea niillä voisi tehdä. Samalla mättäällä kasvoi poronjäkäläpalleroita.

Siinä istuskellessaan hän muisti, miten ennen vanhaan ukki piti poronjäkäliä talvisin ikkunan välissä kosteutta imemässä. Lapsena ollessaan hän oli pureskellut niitä ja mieleen jäi purumainen kuivakas maku.