Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

jääkiekko: "O­li­vat­han nuo rajut lu­ke­mat" – Ro­va­nie­men Kiekko murs­ka­si Kiek­ko-Van­taan jouk­kuei­den toi­ses­sa koh­taa­mi­ses­sa

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Itä­me­ren ka­las­tus­kiin­tiöi­hin so­vit­tiin his­to­rial­li­sen rajut leik­kauk­set Suomen joh­dol­la

Elinkeinonsa menettäville kalastajille suunnitellaan romutuspalkkioita veneiden hävittämiseksi.

Itämeren kalastuskiintiöihin tehdään ensi vuonna historiallisen suuret leikkaukset kalakantojen kestävyyden varmistamiseksi. EU-maat sopivat kiintiöistä maanantain ja tiistain välisenä yönä päättyneissä neuvotteluissa, joita puheenjohtajamaa Suomi veti maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk) johdolla.

Eniten leikataan turskan pyyntiä. Itämeren itäisten turskakantojen kiintiötä leikataan yli 90 prosentilla ja läntisen turskakannan kiintiötä 60 prosentilla.

– Turskan tilanne Itämerellä on katastrofaalinen, perustelee Lepän erityisavustaja Teppo Säkkinen.

Itämeren luonnonlohen pyyntikiintiötä leikataan viidellä prosentilla noin 87 000 kalaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.