tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Itä­me­rel­lä työs­ken­nel­lyt hai­luo­to­lai­nen Pentti Hut­tu­nen väittää lai­vo­jen olevan onneaan uh­maa­via "pom­me­ja" – "Ei pidä paik­kaan­sa", vastaa Suomen Va­rus­ta­mot

Estonian pelastustöissä ollut Pentti Huttunen on huolestunut meriliikenteen turvallisuudesta. Onnettomuustutkintakeskus sai juuri valmiiksi tutkinnan tapauksesta, jossa laivat olivat liki törmätä.

Hailuodossa asuva Pentti Huttunen nostaa kovin sanoin esiin laivaliikenteen turvallisuudessa kokemansa epäkohdat.
Hailuodossa asuva Pentti Huttunen nostaa kovin sanoin esiin laivaliikenteen turvallisuudessa kokemansa epäkohdat.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Reilut 50 vuotta maailman merillä seilannut hailuotolainen Pentti Huttunen väittää, että Itämerellä liikennöivissä aluksissa ja liikennekulttuurissa on niin paljon ongelmia, että on vain ajan kysymys, milloin tapahtuu uusi onnettomuus.

Huttunen aloitti hiilen kärrääjänä, kolitrimmarina vuonna 1962 ja eläköityi vuonna 2016 konepäällikkönä – laivan hierarkiassa kapteenista seuraavana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.