ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Italian 24 vuoden odotus ohi, miesten len­to­pal­lo­maa­jouk­kue hil­jen­si Puolan ko­ti­ylei­sön MM-fi­naa­lis­sa

Katowice
Italia juhli lentopallon miesten Euroopan mestaruutta Puolan Katowicessa.
Italia juhli lentopallon miesten Euroopan mestaruutta Puolan Katowicessa.
Kuva: Lukasz Gagulski

Italia palasi lentopallon miesten maailmanmestariksi 24 vuoden tauon jälkeen. Italia hiljensi täpötäyden kisahallin Puolan Katowicessa, kun se kaatoi isäntäjoukkueen MM-finaalissa erin 3–1 (22–25, 25–21, 25–18, 25–20).

– Tuntuu epätodelliselta. Viime vuonna EM-kullan jälkeen itkin paljon. Nyt ei itketä, koska olen niin innoissani, kommentoi Italian passari ja kapteeni Simone Giannelli Kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n nettisivuilla.

Myöhään sunnuntaina ratkennut maailmanmestaruus oli Italian neljäs. Edelliset mestaruudet se oli voittanut vuosina 1990, 1994 ja 1998. Nykyinen päävalmentaja Ferdinando De Giorgi pelasi 90-luvun mestaruusjoukkueissa passarina.

Italiaa useampaan MM-voittoon on yltänyt vain Neuvostoliitto kuudella mestaruudellaan. Tämän vuoden kisoista Venäjä puuttui, ja se myös menetti kisaisännyyden Puolalle ja Slovenialle.

Pronssimitalit saavutti Brasilia kukistamalla Slovenian mitaliottelussa 3–1. Brasilia on ollut mitaleilla kuusissa MM-kisoissa peräkkäin.